Afbeelding

Maltese Corinne Gauchi scoort bij Nederlandse Young Riders: “Erg blij met onze vorderingen”

Dressuur

Sinds 2019 komen Corinne Gauchi en haar familie in de zomermaanden vanuit Malta naar Nederland, om hier trainingen te kunnen volgen en wedstrijden te kunnen rijden. Onlangs reed Gauchi haar derde Young Riders-wedstrijd op Nederlands bodem, die ze op naam schreef met 65,97%.

Advertisement

Blij en tevreden

“Tijdens de proef gaf mijn merrie mij een heel goed gevoel. Ze was licht in mijn handen en reageerde goed op mijn hulpen”, vertelt de amazone over Fionetty (v. Rubiquil), die ze zes jaar geleden als 5-jarige overkocht van Leunis van Lieren. “Tijdens de twee vorige wedstrijden in De Weel en Velddriel werden we vierde en derde, dus ik was erg blij en tevreden over een eerste plek”.

Harmonie

Gauchi is vooral tevreden over de appuyementen en de middendraf. “Ook de vliegende wissels gingen heel goed, terwijl we die soms nog lastig vinden. Voor de volgende keer wil ik mijn stap- en galoppirouettes verbeteren, want die kunnen echt nog beter. Over het algemeen was ik heel blij met onze presentatie en met de opmerkingen van de jury, want op het protocol stond dat we een mooie combinatie zijn met veel harmonie”.

Stal Hexagon

Toen Gauchi Fionetty kocht, heeft het team van Stal Hexagon de merrie nog een tijdje opgeleid voordat ze naar Malta vertrok. “Mijn familie en ik besloten dat we in Nederland de serieuzere trainingen en wedstrijden wilden voortzetten, aangezien de dressuursport niet zo populair is in Malta”, vervolgt de amazone “We zijn in 2019 begonnen op M2-niveau en hebben elke zomer een aantal klassen doorlopen. Dit jaar zijn we begonnen met Prix St. Georges en met de hulp van het team van Stal Hexagon en ben ik erg blij met hoe we vorderen in de klasse”.

Droom

“Op wedstrijden is Fionetty zeer alert en braaf. Tijdens de proef is ze niet geïnteresseerd in wat er om haar heen gebeurt, maar luistert goed naar mij en doet altijd haar best. We gaan allebei graag naar wedstrijden hier in Nederland. De omgeving is erg mooi, vriendelijk en motiverend. De komende weken dat we hier nog zijn, wil ik in Inter1 starten en hopelijk ook op dat niveau goed presteren en bloeien. Als ik groots zou kunnen dromen, is het mijn wens om te trainen en ook te concurreren in U25 met Fionetty, en ook een aantal internationale wedstrijden te doen”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Aldo Scicluna