Veerle van Hof - Equine Parks Xander
NK Dressuur 2021
© DigiShots
Veerle van Hof - Equine Parks Xander NK Dressuur 2021 © DigiShots DigiShots

EK pony’s l Veerle van Hof door naar kür op muziek: “Het is een droom om hier te mogen rijden”

Dressuur

Vandaag werd het tweede gedeelte van de individuele proef verreden en werd er vastgesteld welke 18 ponyruiters door zijn naar de kür op muziek morgen. Onder hen zijn drie Nederlandse combinaties: Veerle van Hof, Ilse de Wilde en Jill Kempes.

Advertisement

Gezellig team

“Het is hier supergezellig en leuk, we hebben het mega naar ons zin, Xander zit erg goed in zijn vel”, vertelt Veerle van Hof enthousiast over de sfeer in het Poolse Strzegom. “We hebben een gezellig team en het is ontzettend leuk met de eventers en de springers erbij. De sfeer zit er goed in”.

Individueel

Gister reden Van Hof en Vinkenhove Xander naar een percentage van 74.162% in de individuele proef, waarmee ze op een zevende plek eindigden. “Ik vond de proef heel fijn gaan, we hadden alleen fouten in de middendraf wat iets minder was. Maar over het algemeen ben ik heel tevreden met hoe de proef gaat en mag ik zeker niet klagen met zo’n score”, vervolgt ze. “Xander zijn stapgedeeltes scoorden heel hoog en de galop ging ook heel erg fijn”.

Stabiel en foutloos

Morgen vanaf 09:00 uur zal de strijd van de kür op muziek losbarsten. “Morgen ga ik proberen om stabiel en foutloos te rijden. Én natuurlijk genieten, want dat ik deze proef mag rijden is gewoon heel bijzonder. Het is echt een droom om tussen deze ruiters te mogen rijden. Het is echt een eer en ik heb er heel veel zin in. Ik kan die kür de hele dag door wel rijden, hoe meer ik naar de muziek luister hoe meer ik zin heb om de ring in te gaan. Ik ga lekker genieten en rijden”.

Boost

De amazone is helemaal in haar element in Polen. “Als je de ring in rijdt, krijg ik een bepaalde boost. Het is gewoon geweldig”, sluit ze enthousiast af. 

Bekijk hier de volledige uitslagen

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots