Tessa Kole - Dexter
Meetmoment Werkendam 2021
© DigiShots
Tessa Kole - Dexter Meetmoment Werkendam 2021 © DigiShots DigiShots

Tessa Kole: “Internationaal rijden is een ultieme droom”

Dressuur

2,5 jaar geleden maakte Tessa Kole de overstap van de pony’s naar de paarden en begon ze aan haar sportcarrière met Dexter (v. Johnson). Gelijk vanaf het eerste moment waren amazone en paard zo goed op elkaar ingespeeld, dat ze de klassen snel doorvlogen. Ondertussen rijdt de combinatie op Junioren-niveau en hebben ze nog één doel voor ogen: Internationaal rijden.

Advertisement

Super karakter

“Toen we voor het eerst gingen kijken bij Dexter hadden we gelijk een klik”, steekt de amazone vrolijk van wal. “Het was echt liefde op het eerste gezicht. Dex heeft niet alleen veel talent, maar heeft ook een super karakter. Hij is heel lief en doet alles voor me”.

Wennen

Kole stelde als doel om uiteindelijk bij de Junioren te kunnen rijden, inmiddels is dat doel behaald en zetten ze goede scores neer. “Zelf moest ik heel erg wennen om van de pony’s naar de paarden te gaan, dus heb ik eerst heel veel thuis getraind. Uiteindelijk hebben we ons debuut gemaakt in het Z1, wat prima ging, dus zo zijn we rustig aan doorgegaan”. In de coronatijd kon de combinatie een periode niet op wedstrijd, waardoor ze thuis de puntjes op de i hebben gezet. “Toen de wedstrijden weer begonnen zijn we Z2 gestart, wat gelijk heel goed ging want we scoorden boven de 70%. Daarna hebben we besloten dat we ook Junioren zouden gaan rijden”.

Hippiade

Volgende week komt de combinatie op de Hippiade aan de start op ZZ-lichtniveau. “We zijn voor het eerst net ZZ-licht gestart, dus daar gaan we ons de komende tijd op focussen, zodat we daarna de overstap kunnen maken. Momenteel ben ik thuis bezig om zijn drafgedeeltes te verbeteren, omdat die hem nog heel veel kracht kosten. De wissels doet hij wel heel makkelijk, dus we zijn echt bijna klaar voor het ZZ-Zwaar”.

Kür

Kole had niet verwacht dat ze zo snel de klassen door zou komen. “Als ik terugkijk ben ik het meest trots op het Zeeuws Kampioenschap 2021, waar we 72% haalden in de kür”, vertelt ze enthousiast. “Mijn ultieme droom voor nu is om een keer op een mooie internationale wedstrijd te kunnen rijden. We rijden nog ongeveer een jaar bij de Junioren, dus dat moet vast wel lukken”.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots