Afbeelding

Sanne Westdijk op strandrit met merrie en veulen: “Een droom die uitkomt” *VIDEO*

Algemeen Buitenrijden

Sanne Westdijk was pas 14 jaar oud toen ze de kans kreeg om de 4-jarige nakomeling van haar verzorgpaard te kopen. Ondanks dat de Diva niet het makkelijkste paard was, werd de amazone op slag verliefd op het karakter van de witte merrie. Tien jaar later heeft Westdijk nog een droom uit laten komen: een zelfgefokte nakomeling van haar eigen paard, waar ze nu al volop plezier mee beleeft.

Advertisement

Weinig ervaring

Eigenlijk was het niet de bedoeling dat de amazone een paard zou kopen, maar toen de eigenaar van haar toenmalige verzorgpaard zijn paarden verkocht, kwam Diva op haar pad. “Diva was toen vier jaar oud en nog heel groen. Ze was lastig met buitenrijden en zeker niet het makkelijkste paard, maar ze had een super karakter”, blikt de amazone terug. “Zelf was ik jong en had ik weinig ervaren met eigen paarden, dus het was best wel pittig. Gelukkig werd ze steeds braver en liever en konden we lezen en schrijven samen. Diva kan echt alles, springen, dressuren, crossen en mennen”.

Opvolger

Inmiddels is de combinatie onafscheidelijk en besloot Westdijk haar tweede droom uit te laten komen: een veulen fokken uit haar eigen merrie. “Als opvolger”, vervolgt ze enthousiast. “Diva is nu 13 dus het was een mooie leeftijd om haar te laten dekken. Ze is gedekt door Dallas VDL, een paard waar ik ook altijd al verliefd op ben geweest. Hoe mooi is het dan om deze paarden te combineren en dan ook nog zo’n mooi veulen te kunnen fokken, dat is gewoon geweldig. Het allerliefst wilde ik een schimmelmerrie, mijn wensen zijn dus allebei uitgekomen”.

Goede bewegingen

Westdijk vertelt dat Diamante in het begin geen makkelijk veulen was, maar dat haar karakter omsloeg naarmate ze ouder werd. “Inmiddels zit ze nog net niet in mijn broekzak. Als ik aan kom lopen hinnikt ze gelijk en ze vindt alles leuk om te doen. Het is niet alleen een heel mooi, maar ook een heel lief veulen. Daarnaast laat ze ook al goede bewegingen zien, wat ook niet geheel onbelangrijk is”. Het 5-maanden oude veulen gaat nu al overal mee naartoe met zijn moeder. “Al vanaf dat ik weer aan het rijden ben met Diva, neem ik Diamante af en toe mee naar buiten voor een blokje om. In het begin vond ze het heel spannend en moesten we nog even uittesten wat handig was, maar ondertussen kan ik haar gewoon vasthouden vanaf de rug van haar moeder”.

Nieuwsgierig


Het strand is de favoriete plek van het merrieveulen. “We hoeven maar tien minuutjes over een rustige weg te stappen, dus dat is echt ideaal”, legt Westdijk uit. “Ik wilde het gewoon een keer proberen, maar ondertussen weet Diamante de weg bijna zelf en gaan we regelmatig even naar het strand. Over de weg neem ik haar mee aan een touwtje, maar als het rustig is op het strand mag ze los en dan kan ze lekker gek doen. Dat vindt ze het leukst om te doen. Inmiddels is ze al zo zelfverzekerd en nieuwsgierig dat ze wel eens bij andere mensen gaat kijken, maar als Diva hinnikt komt ze gelijk weer terug”.

De amazone hoopt uiteindelijk de sport in te kunnen met Diamante. “Ik kan haar nu nog houden, verkopen kan altijd nog”, sluit ze lachend af.

Diva en Diamante zijn ook te volgen op Instagram

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Anne Kastelein

Afbeelding
Afbeelding