Afbeelding
Foto: Fiene ten Siethof

Sanne Doggen: “Het Z is een droom”

Algemeen

Het was liefde op het eerste gezicht tussen Sanne Doggen en de tinkerruin Teddy. Ondanks dat de combinatie eigenlijk recreatief wilde rijden, veranderde dat plan al snel toen bleek dat de tinker erg gedreven was in de dressuurring. Ondertussen rijdt de combinatie L2 en zitten ze nog lang niet aan de max.

Advertisement

Talent

“We waren op zoek naar onze eerste pony, en toen we teddy tegenkwamen op Marktplaats hebben we hem gelijk gekocht”, blikt de amazone terug naar toen ze 12 was. “Ik was gelijk weg van hem. Zijn uitstraling was geweldig en de klik was er gelijk”. In de eerste instantie was het de bedoeling dat de combinatie vooral recreatief aan de gang ging, maar na ongeveer twee jaar begonnen de wedstrijden toch te kriebelen. “Naarmate we verder gingen trainen bleek dat hij echt talent had voor dressuur, dus zijn we voor de grap gaan starten. En tot nu toe gaat dat erg goed”.

Leergierig

Ondertussen rijdt de combinatie op L2-niveau en heeft de amazone nog grote ambities voor de toekomst. “Teddy is heel leergierig, het is geen paard dat je stil kan zetten voor een paar dagen. Hij wil erg graag voor je aan de slag, wat heel fijn is om mee te werken in de training. Thuis nemen we nu oefeningen uit het M mee, zoals contragalop, en ook dat pakt hij supergoed op”.

Verruimen 

“In de ring is hij superbraaf, ondanks dat hij best gespannen kan zijn vindt hij het altijd leuk. Daarnaast kan hij heel goed verruimen voor een tinker, daar krijg ik goede cijfers op”. Doggen had nooit verwacht dat ze met haar ruin in de ring te zien zou zijn. “Ik had Teddy gekocht voor rustige buitenritjes. Wedstrijd rijden was een spontaan plan dat goed is uitgepakt”.

Droom

De amazone blikt trots terug op de afgelopen jaren. “Teddy is heel erg veranderd en we zijn samen een goed team geworden, ik had niet verwacht dat ik ooit zo’n sterke band met een paard zou hebben, maar het is goed uitgepakt. De komende jaren wil ik heel veel plezier met hem maken, maar we zien wel hoe ver we komen. Het Z is natuurlijk een droom, de tijd zal uitwijzen of dat gaat lukken”, sluit ze af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Fiene ten Siethof