Afbeelding

Succesvol Z-debuut voor nicht TSF Dalera BB: “Ik heb erg veel vertrouwen in Dallenia”

Dressuur

De nicht van huidig olympisch kampioenspaard TSF Dalera BB maakte onlangs onder de Duitse Kristine Brinch-Møller haar debuut in het Duitse Z. Met een sterke proef schreef de combinatie deze wedstrijd gelijk op naam. “Het is gewoon een geweldig gevoel dat Dallenia (v. Easy Game) zich zo goed laat zien in de proef”, reageert Brinch-Møller enthousiast.

Advertisement

Doorzettingsvermogen 

De amazone rijdt de merrie voor fokker en eigenaar Silke Druckermüller en haar man Thorsten. “Ik kreeg Dallenia in het voorjaar van 2019 in opleiding, vlak nadat we bevestigd kregen dat ze drachtig was, ondanks dat we eigenlijk een embryotransplantatie wilden doen”, blikt Brinch-Møller terug. “Uiteindelijk heb ik voor de bevalling één wedstrijd kunnen rijden, op L/M-niveau. Daar gaf ze me echt een geweldig gevoel. Ze wilde echt voor me werken en liet zien wat ze in zich had, waardoor we deze beide proeven wonnen”.

Werkwillig

In 2020 beviel de merrie van een veulen van de hengst Imperio en werd ze langzaam weer opgepakt onder het zadel. “Dallenia is erg werkwillig, super slim en erg mooi, ze is ongelooflijk getalenteerd”, gaat de amazone verder. “Hoe zwaarder de proeven worden, hoe meer ze haar best gaat doen en hoe beter ze wordt”.

Doel

Brinch-Møller denkt dat Dallenia en Jessica von Bredow-Werndl’s Dalera erg veel op elkaar lijken qua karakter. “Ik denk echt dat hun doorzettingsvermogen echt te vergelijken is!”. De amazone hoopt uiteindelijk dat haar merrie ook zo succesvol wordt als Dalera. “Ik heb erg veel vertrouwen in dit paard, maar het blijft Dallenia en niet Dalera. Ze moet nog erg veel leren en daar krijgt ze ook echt de tijd voor. Mijn doel is dat ze gezond blijft, plezier heeft in het werk en dat we zo ver mogelijk kunnen komen”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Mara Schleich

Afbeelding