Sanne Thijssen - Con Quidam
CHIO Rotterdam 2021
© DigiShots
Sanne Thijssen - Con Quidam CHIO Rotterdam 2021 © DigiShots DigiShots

Sanne Thijssen start eigen trainingsstal: “Een stap in de goede richting!”

Springen

De succesvolle springamazone Sanne Thijssen maakte zojuist bekend dat ze haar eigen trainingsstal gaat starten. Hiermee gaat ze zich richten op het opleiden, trainen, verkopen en uitbrengen van sportpaarden. Met deze beslissing hoopt ze de eerste stap richting een zelfstandig bedrijf te zetten, een nieuwe uitdaging die de 22-jarige amazone met beide handen aangrijpt.

Advertisement

Ondernemend

“Het is een stal gebaseerd op training, scholing, het verkopen, opleiden en uitbrengen van paarden”, vertelt Thijssen enthousiast aan Hoefslag. De komende jaren zal ze zowel in het paardenbedrijf van haar ouders als in haar nieuwe bedrijf werken, uiteindelijk hoopt ze de stal om te kunnen zetten naar een volledig eigen bedrijf. “Ik ben redelijk ondernemend dus ik wilde graag iets meer dan werken in loondienst. Het idee zat al langer in mijn hoofd en nu kan ik er eindelijk aan beginnen”.

Combineren

De amazone vindt het totaal niet spannend om deze stap te zetten. “Eigenlijk is het alleen maar leuk”, lacht ze. “Mijn ouders zullen me helpen en begeleiden waar het nodig is, dus ik doe het sowieso niet alleen. Ik vind het opleiden van jonge paarden heel erg leuk en dat ligt me ook heel goed. Daarbij is ook gebleken dat ik mee kan doen op hoger niveau, dus ik bekijk per paard wat we kunnen en gaan doen. Het liefst wil ik jonge paarden en meer ervaren paarden combineren, als ze allemaal op hetzelfde niveau lopen is het natuurlijk moeilijk om ze uit te brengen. Ik hoop uiteindelijk een deel jongere en een deel oudere paarden te hebben, zodat ik met de oudere paarden op hoog niveau kan rijden en de jongere mee kunnen op de meerdaagse concoursen”.

Geschikt moment

Thijssen blijft de zeven paarden die ze nu onder het zadel heeft volop doortrainen. Onlangs reed ze zichzelf in de kijker door met Con Quidom (v. Quinar) de Grote Prijs op CHIO Rotterdam te winnen. “De paarden presteren allemaal goed en ik denk dat het daarom ook een geschikt moment is om het bedrijf van de grond te krijgen”, legt ze uit. “Con Quidam loopt ontzettend fijn op dit moment. Binnenkort rijden we op 4*-niveau in Opglabbeek en op 5*-niveau in Valkenswaard, waar ik hoop goed te presteren. Ook de andere paarden lopen vooraan het klassement mee, dus het gaat de goede kant op”.

Uiteindelijk hoopt de amazone helemaal zelfstandig haar eigen bedrijf te runnen. “Maar voorlopig gaan we eerst maar eens zo beginnen, dat is al een stap in de goede richting”, sluit ze lachend af.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)