Kim van der Velden van de Muren - Guadeloupe Beau
WK Selectie 5 Jarigen 2016
© DigiShots - Robin Artz
Kim van der Velden van de Muren - Guadeloupe Beau WK Selectie 5 Jarigen 2016 © DigiShots - Robin Artz

Kim van der Muren start eigen stal in Chaam: ‘Ik heb er zin in!’

Dressuur
Advertisement
Dressuuramazone Kim van der Muren is per 1 januari voor zichzelf begonnen onder de naam MH Sporthorses. Vanaf 1 maart zal ze een eigen accommodatie in Chaam betrekken, samen met haar vriend Stephan Hirdes. Van der Muren is onder andere bekend van de talentvolle merrie Guadeloupe-Beau, waarmee ze brons won op het WK dressuurpaarden bij de vijfjarigen. Inmiddels start ze de Bordeaux-dochter in de Lichte Tour.

Guadeloupe-Beau

Kim was in dienst bij Frenk Jespers, waarvoor ze naast Guadeloupe-Beau ook A’ha (v. Hiss Highness) uitbrengt in de sport. Daarnaast was ze verbonden aan VDH Stables van Lotte van den Herik.  Lotte heeft Winner in eigendom waar ze U25 mee rijdt. Winner was daarvoor van Kim, die hem uitbracht in de Grand Prix. “Ik blijf Lotte met haar paarden trainen, dus daar ben ik nog steeds vaak. Ik blijf ook Guadeloupe en A’ha voor Frenk rijden. Voorlopig staan onze jonge paarden ook nog bij Frenk op stal. Vanaf 1 maart gaan deze naar Chaam. Teteringen, waar Frenk de stal heeft, is gelukkig dichtbij Chaam. Dus dat is prima te bereizen.”

Mooi aantal

Over haar eigen stal vertelt ze verder: “We hebben straks een mooi woonhuis en negen stallen, met een bak met een goede bodem. Het is niet de bedoeling dat het groter wordt. Dit is een mooi aantal stallen zo. Ik wil het namelijk heel graag zelf kunnen doen. Stephan rijdt zelf niet, maar hij is wel een grote paardenliefhebber. Hij helpt me waar hij kan, naast zijn werk. Ik heb er echt zin in.” Bron: De Hoefslag