Afbeelding

Marjolein Heuvelmans: “Erg blij met deze resultaten”

Springen

Marjolein Heuvelmans boekt goede resultaten in De Peelbergen. Zojuist stuurde ze de 10-jarige merrie Darina S (v. Connor) foutloos rond en klokte ze af in een tijd van 62,49 seconden. Hiermee schreef de combinatie opnieuw de tweede prijs op hun naam in de 1.10M-klasse. 

Advertisement

Laag pitje

“Het is natuurlijk superleuk om goed op zo’n concours te rijden”, steekt de amazone enthousiast van wal. “Darina heeft al wat meer ervaring, maar ik ben zelf heel druk geweest het afgelopen jaar waardoor ik weinig op concours ben geweest”. De amazone is longarts in opleiding en houdt zich bezig met coronapatiënten, waardoor de paardensport tijdelijk op een laag pitje werd gezet. “We hebben wat lager gereden dan normaal, maar ik ben erg blij met mijn negende en twee tweede plekken”.

De proef van vandaag werd direct op tijd gereden. “Ik reed niet heel snel en ik ben niet binnendoor gegaan, maar we finishten wel sneller dan verwacht. Het parcours lag ons prima”.

Opstartproblemen

Heuvelmans heeft Darina nu vijf jaar en zelf opgeleid tot 1.40M-niveau. “Ze is heel slim en denkt goed mee in de ring. Daarnaast is ze heel voorzichtig en maakt ze bijna nooit fouten”, vervolgt ze. “Het opleiden van paarden vind ik het leukste om te doen, het is geweldig om steeds een stapje verder te komen”. Naast Darina bracht de amazone de 5-jarige merrie Imperia (v. Connor) uit op 1.15M-niveau dit weekend. “Met Im[eria heb ik best wat opstartproblemen gehad. Ze was zeker niet de makkelijkste in het begin, maar het gaat nu steeds beter. In de Peelbergen liep ze voor het eerst internationaal op een meerdaags concours, en dat ging heel er goed. We hebben zwaardere parcoursen gereden dan normaal en met een foutloze ronde en een negende plek in de gecombineerde 5/6-jarigen rubriek ben ik erg tevreden”.

Ritme

Ter voorbereiding reed de amazone een aantal plaatselijke meetmomenten. “Het ritme begint langzaam weer wat te komen”, lacht ze. “De komende tijd hoop ik dat ik Imperia dressuurmatig nog wat beter voor elkaar krijg in het parcours, zodat we eind van de zomer een M-parcours kunnen springen. Darina wil ik weer terug opbouwen naar 1.40M-hoogte. Het 1.30M heeft ze al een paar keer foutloos gesprongen afgelopen weken, maar het mag wat meer bevestigd worden. Zij heeft het ritme wel, ik moet er alleen zelf weer wat meer inkomen”, sluit Heuvelmans gedreven af. 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit