Springen

Mans Thijssen - Happy Dutch Youngster Festival 2021 © DigiShots
  • aangepast 30 juni 2021 15:10

Mans Thijssen over overwinning: 'Dit geeft vertrouwen

Op de openingsdag van het Dutch Younger festival in Wierden won Mans Thijssen de Stal Wiefferink Prijs met zijn paard Happy (v. Otangelo x Ovatio). Met drie seconden verschil schreef hij de Young Riders rubriek over 1,45 meter op zijn naam. Hij vertelt wat deze zegen voor hem betekent en wat zijn verwachtingen zijn. "Ik ben heel blij met de winst, ik had het eerlijk gezegd ook niet verwacht”, vertelt hij enthousiast. "Er reden veel goede ruiters mee en ik had niet eens het gevoel dat ik zo snel was. Uiteindelijk bleef ik toch bovenaan staan dus dat was heel mooi." Deze overwinning betekent veel voor Thijssen: ""Het geeft me meer vertrouwen en zekerheid in mijn eigen rijden en in de kwaliteiten van het paard. Juist ook naar aankomende week toe. Dan start ik nog een keer met Happy in de Klein Kromhof Houtvezels Grand Prix en met mijn andere paard Hello (v. Ambler Gambler x Nabab de Reve) in de Nations Cup."

Zelfverzekerd rijden

"Wat mooi zo is aan Happy is dat ze erg koel blijft. Je kan op haar aan en ze raakt niet zo snel in de stress, wat in mijn voordeel werkt op wedstrijd. Wel moet je haar motiveren op concours. Dit doe ik door haar zelfverzekerd en overtuigend te rijden. Dan kan ik alsnog alles eruit halen wat erin zit. Dat liet ze gister ook zien." Dit is ook wat Thijssen zoekt in zijn andere paarden: "Hello is mijn beste troef. Het is een mooie hengst die eigenlijk alles heeft wat ik in een springpaard zoek. Hij is voorzichtig en heeft heel veel power. Hij is nooit ergens bang voor en hij geeft je 110 procent vertrouwen in de ring." Thijssen kijkt met beide paarden uit naar aankomend weekend: "Ik heb veel vertrouwen in Happy, zeker na gister, maar stel dat ze toch niet de prestatie levert die ik verwacht is het niet zo erg. Ze heeft zich gister al helemaal bewezen. Ik schat mijn kansen met Hello zeker goed in. Hij gaat bijna altijd wel goed en we gaan ons uiterste best doen."

Niet opnieuw

Veel last van de coronacrisis heeft de springruiter niet gehad. Hij kon het wedstrijdritme nog best goed onderhouden, vertelt hij: "Wij zijn thuis een hele fanatieke stal en zijn daardoor alsnog vaak op wedstrijd geweest. Mijn paarden hebben niet heel lang stil gestaan. We zijn in Italië en Peelbergen geweest, dus we hebben hooguit een paar maanden stilgelegen. Het kostte daardoor niet zoveel moeite om het wedstrijdritme weer zo te krijgen zoals het was. Voor mij is dat wel heel fijn, anders had ik dat weer opnieuw op moeten bouwen

Blijven groeien

"Met Happy zijn mijn ambities om gewoon te blijven doen waar we nu mee bezig zijn. Blijven groeien. Eventueel naar het volgende niveau gaan en daar wat meer prijzen gaan rijden. Hetzelfde geldt voor Hello, ik wil een zo hoog mogelijk niveau bereiken met hem. Wat betreft mijn eigen ambities heb ik geluk dat ik een hele goede thuisbasis heb qua paarden. Mijn uiteindelijke doel is dat ik dit als werk kan blijven doen en op hoog niveau uit kan blijven komen." Tekst: Cathelijne van de Weerdhof Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.
Foto: DigiShots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties