Margo Timmermans-Utah
Margo Timmermans-Utah Foto: Margo Timmermans/Petra Kerschbaum

Voormalig internationaal Grand Prix-paard Utah van Margo Timmermans ingeslapen: “Het was mijn maatje”

Dressuur
Advertisement
Utah (v. Metall) was het paard waarmee Margo Timmermans eerder furore maakte in de internationale Grand Prix. Het was zeker geen makkelijk paard en het was alles of niks met hem, maar het was absoluut Margo haar maatje. Helaas heeft Margo moeten besluiten om Utah op 20-jarige leeftijd in te laten slapen, omdat hij teveel last had van blessures.

Alleen maar huilen

“Ik kan alleen maar huilen”, vertelt Margo emotioneel. “Ik kocht hem toen hij drie maanden oud was en nu was hij 20 jaar. Utah heeft in zijn leven heel wat stunts en vliegwerk uitgehaald. Vijf jaar geleden was hij weer oké en mocht ik weer gaan trainen, maar toen heb ik besloten om hem met pensioen te doen hier thuis. Ik wilde hem liever nog jaren fit in de wei hebben in plaats van weer een nieuwe actie waardoor hij er weer uit lag. Nu waren zijn benen dan toch echt op. Dus dan moet je als eigenaar de moeilijke beslissing nemen en mag je niet egoïstisch zijn.”

Al mijn paarden speciaal

“Al mijn paarden zijn speciaal voor mij en daarom doet het ook zo’n pijn. We gaan al heel ver terug, want zijn moeder heb ik ook gereden. Utah was een heel speciaal paard. Het was altijd alles of niks. Ik heb nog een keer drie dagen Horse Event ‘moeten’ rijden van Imke en Tineke (Bartels red.), omdat hij zo bang was van het publiek. Twee dagen zware hoofdpijn gehad en de derde dag vonden we het allebei leuk! Hij probeerde het altijd wel, maar hij was bang van alles. In Perl reed ik 49% in de Kür op muziek, omdat hij zo bang was. Toch wonnen we nog 750 euro”, lacht ze. “Met behulp van Tristan Tucker ging het wel steeds beter.  Hij heeft ons veel geleerd. Utah bedankt dat je zo’n geweldige vriend en leermeester voor mij was. Ik hoop dat ik je het leven heb gegeven dat je wilde. Tot we elkaar weer zien...” Bron: De Hoefslag