Afbeelding
De Hoefslag

Siebe Kramer: “Een overwinning zag ik niet aankomen”

Springen
Advertisement
In de 1.45M-rubriek die donderdagavond in Lier verreden werd, liet Siebe Kramer alle concurrentie achter zich. Met zijn zelfgefokte en -opgeleide merrie Evermeta (v. Mr Blue) finishte hij in een tijd van 61,88 seconde en sleepte hiermee zijn eerste overwinning van 2021 binnen. "Tot nu toe gaat het heel goed. De paarden springen lekker, dus ik klaag niet€, begint de springruiter enthousiast te vertellen. De winnende proef was direct op tijd. "Het waren mooie lijnen en het parcours lag me goed. Ondanks dat ik niet gek hard heb gereden liep het gewoon super, met uiteindelijk een mooie uitkomoest. Ik had wel verwacht dat ik vooraan zou eindigen, maar dat ik eerste zou worden zag ik niet aankomen€.

Goede inzet

Over de 12-jarige Evermeta vertelt hij: "Het is een vlug paard, dus ik hoef niet altijd heel hard eraan te rijden om snel te zijn€. Kramer heeft de merrie zelf gefokt en wist gelijk al dat dit een grote zou worden. "Vanaf dag één ben ik gek geweest van dit paard. Ze heeft een goede inzet en is heel voorzichtig in het parcours€. De 6-jarige Cor (v. Caretino Gold) wordt deze week uitgebracht in de CSIYH1*-klasse. De 8-jarige Cascador EB (v. Casall) loopt mee op 1*-niveau. “Het zijn beide paarden die ik op dit moment aan het opleiden ben, als ze straks wat ouder en wat verder zijn mogen ze ook het serieuze werk gaan doen”, legt Kramer uit. “Tot nu toe doen ze het heel goed€.

Ritme

Ondanks dat er in Nederland geen wedstrijden worden georganiseerd, blijft de springruiter positief. “Ik ben de laatste tijd veel naar Oplagbbeek en Lier geweest, dus ik heb aardig mijn ritme vast kunnen houden. Het valt dan ook niet tegen. Alleen de jongere paarden vallen een beetje in het niet omdat die niet echt wedstrijdervaring op kunnen doen”. Over de verwachtingen van de rest van de week vertelt Kramer: "Ik hoop natuurlijk dat ik nog een keer zo kan scoren met Evermate, maar dat is altijd maar afwachten. Ze voelt goed aan, dus we gaan vol goede moed eraan beginnen€. Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) Foto: DigiShots
Afbeelding