Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Stefan Lafrentz
30/07/2021
Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Stefan Lafrentz 30/07/2021 Stefan Lafrentz

#Tokio l Engeland aan kop na eerste onderdeel eventing, Merel Blom 21e

Algemeen

De dressuurproeven van het eventingonderdeel in Tokio zijn ondertussen verreden en de combinaties maken zich klaar voor het crossonderdeel van deze Olympische Spelen. Op dit moment voert Groot-Brittannië het tussenklassement aan, Duitsland is tweede en Nieuw-Zeeland gaat op voor brons.

Advertisement

Te beleefd

Tom McEwen kwam als derde ruiter van Engeland aan de start op de tweede dag van de dressuurproeven. Met een score van 28,9 punten was hij over het algemeen tevreden, zo vertelt hij aan Horse and Hound. “Toledo De Kerser was geweldig, onwerkelijk in Tokio, dus het was zonde om 28 strafpunten te scoren”, vertelt McEwen. “Ik weet dat hij op de juiste dag heel lage 20’s had kunnen scoren, zelfs tot in de tienerjaren. De onderdelen verliepen erg goed en erg correct. Ik dacht dat de voorbereiding voor hen goed was vandaag, maar het was een flop. Ze waren waarschijnlijk te beleefd”. Tom staat individueel op de 12e plaats.

Nederland

Groot-Brittannië heeft een voorsprong van 2,1 strafpunten op Duitsland. Duitsland houdt de tweede plek bezet en Nieuw-Zeeland staat derde. Nederland komt deze week individueel aan de start. Merel Blom en The Quizmaster staan op dit moment 21e in het klassement. Janneke Boonzaaijer en ACSI Champ de Tailleur houden de 30e plek bezet.

Bekijk hier de volledige uitslagen

Bron: HorseAndHound/ De Hoefslag