Dressuur

Lisanne Zoutendijk - Kostendrukker's Ringo Star European Championships Dressage 2016 © DigiShots (Foto: Leanjo.com/DigiShots)
  • aangepast 30 juni 2021 02:52

Lisanne Zoutendijk: ‘Hoe warmer het is, hoe beter Ringo Star loopt’

In het Spaanse Oliva reed het Nederlandse junioren team onder leiding van bondscoach Tineke Bartels zojuist naar een voorlopige nipte tweede plaats. Op deze eerste dag van de landenwedstrijd reden Diana van de Bovenkamp met Corvette (v. Rhodium) en Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione). Lisanne gaf in dit eerste onderdeel van het EK al duidelijk haar visitekaartje af. Met Ringo Star zette ze een zeer goede score neer van 73,865% en daarmee staat ze nu op de eerste plaats. Enthousiast steekt Lisanne van wal: ‘Ik heb echt heel fijn gereden. Het is hier nu 34 graden en het lijkt wel dat hoe warmer het is, hoe beter Ringo Star loopt. De proef ging super goed en was foutloos. We scoorden goed op de dubbel tellende onderdelen, zoals de appuyementen en de halve pirouettes. Het hele drafgedeelte was hij er scherp aan en in de galop lukte alle wissels heel goed. Ik ben echt super trots op hem. Gezien de landenwedstrijd hebben we twee jonge en nog onervaren combinaties in het team en zal het dus best lastig worden. Maar we doen allemaal ons uiterste best.’
Sterk aan elkaar gewaagd
Helaas ging de proef van Diana van de Bovenkamp niet geheel naar verwachting, waardoor het teampercentage enigszins bleef steken. Morgen zullen de overige twee teamleden in actie komen, waarna duidelijk zal worden welke teams goud, zilver en brons behalen tijdens dit spannende EK. Op dit moment gaat Denemarken aan de leiding en neemt Duitsland de derde plaats in beslag. De top drie teams hebben allemaal een totaalscore tussen de 139.162% en 139.730% en zijn dus aan elkaar gewaagd. De starttijden van de overige twee Nederlandse combinaties morgen zijn: 8.16 uur Esmee Donkers met Zaffier (v. Painted Black) 10.45 uur Febe van Zwambagt met FS Las Vegas (v. Lord Loxley). (CdB) Foto: Digoshots Klik hier voor alle uitslagen.  

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties