Dorothee Scheider en Showtime FRH op de Olympische Spelen.
Dorothee Scheider en Showtime FRH op de Olympische Spelen. Foto: Remco Veurink

Sammy Davis Jr. en Schneider promoveren naar A-kader

Dressuur
Advertisement
De Duitse federatie heeft besloten om Dorothee Schneider en Sammy Davis Jr. te promoveren tot her A-kader. De Bayern-ruin heeft zich onder zijn amazone ontwikkeld tot een ‘shooting star’ in de Grand Prix. Zo won de combinatie in Donaueschingen, Münster, Herning en zetten ze Louisdor-finale in Frankfurt op hun naam.

Overlijden

In 2014 kreeg Schneider de San Remo-nazaat onder het zadel. ‘Helaas is zijn ontdekster Dr. Cornelia Herbert, kort nadat ik hem ging rijden, overleden. Ze zou het fantastisch vinden om te zien hoe goed hij zich heeft ontwikkeld,’ zegt de Olympisch teamgoud en -zilver winnares.

Planning voor Sammy Davis Jr.

Sammy Davis Jr. valt vooral op door zijn flitsende draf, met de piaffe en passage in het bijzonder. Daarnaast laat de ruin ook erg veel expressie zien in het galopwerk. ’Bondscoaches Monica Theodorescu en Jonny Hilberath en eigenaar Matthias Herbert hebben in overleg met mij een internationale planning gemaakt voor hem,’ vertelt Schneider over ‘Sammy’. Dit is voor Schneider het tweede paard in het Duitse A-kader. Naast Sammy Davis Jr., neemt de amazone ook met haar Olympische troef Showtime (v. Sandro Hit) deel uit van dit kader. Bron: Persbericht/Hoefslag Foto: Remco Veurink