Miranda Pakvis - Jamaica
KWPN Kampioenschappen 2018
© DigiShots
Miranda Pakvis - Jamaica KWPN Kampioenschappen 2018 © DigiShots

Jameson RS2 wint Pavo Cup ondanks 10 voor Jovian

Dressuur
Advertisement
Het erelint en de Pavo-deken kon Jameson RS2 met Marieke van der Putten niet meer ontgaan, al gaf gastamazone Stefanie Wolfs de voorkeur aan Jovian (Eva Möller). Die werd tweede, gevolgd door de derde hengst in de finale: For Ferrero met Kim Koolen.

Jameson RS2

In de halve finale en eerste finaleronde stonden de Blue Hors Zack-zoon Jameson RS2 (mv. Negro) en Jovian al een straatlengte voor op de rest van het veld. De voorsprong die Jameson met Marieke van der Putten had opgebouwd was ook nog eens zo groot dat hij hoe dan ook niet meer in te halen was. De hogere punten van Eva Möller voor Jovian deerden hem dan ook niet. Zijn eigen waardering van Wolfs, 9,8, mocht er ook zijn. Jameson RS2 werd aansluitend aan zijn kampioenschap aangewezen voor het 21-dagenonderzoek.

Jovian

De grote Jovian (Apache x Tango) liet zich zowel onder Möller als onder haar Duitse collega fantastisch zien, geen wonder dat ze een 10 gaf; het was opstappen en wegrijden. ‘Het voelt helemaal niet alsof ik op een vierjarige zit; hij is totaal in balans, of je hem nu oppakt of aan een lange teugel meeneemt. Dit paard heeft een hele ruime en krachtige draf en galop.’  

For Ferrero

For Ferrero werd door Kim Koolen netjes naar plek drie gestuurd. De For Romance x Don Crusador-zoon zat nog vol energie toen het zijn beurt was met Stefanie Wolfs.

Eén merrie en één ruin in top negen

[caption id=”attachment_139099” align=”alignnone” width=”700”] Miranda Pakvis - Jamaica KWPN Kampioenschappen 2018 © DigiShots[/caption] Op vier zijn we de beste merrie, Jamaica (Vivaldi x Ferro) met Miranda Pakvis, gevolgd door de (niet-gekeurde) hengst Jack Daniëls RR (Electron x Ferro) met Kirsten Brouwer. Beste ruin was Joe (Blue Hors Zatchmo x Vivaldi) met Emmelie Scholtens met een achtste plek. Uitslagen KWPN Paardendagen 2018. Bron: Hoefslag Foto’s: DigiShots [adrotate banner=”502”]
Miranda Pakvis - Jamaica
KWPN Kampioenschappen 2018
© DigiShots
Miranda Pakvis - Jamaica
KWPN Kampioenschappen 2018
© DigiShots