Leopold P
KWPN Eerste Bezichtiging 2018
© DigiShots
Leopold P KWPN Eerste Bezichtiging 2018 © DigiShots

Enige Gelderse hengst uit verrichtingsonderzoek

Dressuur
Advertisement
Voor Leopold P. kwam woensdag een einde aan het verrichtingsonderzoek. Hij was de enige Gelderse hengst in Ermelo. Drie hengsten hebben het KWPN-centrum in Ermelo verlaten na de tussenbeoordeling door de hengstenkeuringscommissies van het Gelders paard en de dressuurpaarden.

Verrichtingsonderzoek

De 3-jarige Leopold P. is een zoon van High Five U.S. uit een merrie van Koss. Hij werd uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek tijdens de KWPN Stallion Show eerder dit jaar. De hengstenkeuringscommissie beoordeelde woensdag tien dressuurhengsten. Voor Legend (v Desperado) kwam eveneens een einde aan het onderzoek. Louis ter Kwincke (v Easy Game) is doorverwezen naar een volgend verrichtingsonderzoek.

Volgende beoordeling

Dinsdag 21 mei staat de volgende beoordeling van de springhengsten op de agenda. Op woensdag 22 mei komen de deelnemende dressuurhengsten opnieuw in de baan voor hun beoordeling. Het eindexamen van het verrichtingsonderzoek is op zaterdag 1 juni. Publiek is van harte welkom om de presentatie van de hengsten in de Willem-Alexanderhal bij te wonen. Bron: KWPN Foto: Digishots [adrotate group=”116”]