Afbeelding
De Hoefslag

Mylla Bogaard: “Ik kijk naar wat een paard aan kan”

Dressuur Buitenrijden

Mylla Bogaard is fanatiek in de paardensport en zou graag van haar hobby haar werk willen maken. Daarvoor volgt ze een opleiding bij Annemarie van der Toorn en is ze serieus bezig met haar twee paarden.

Advertisement

Opleiden

Bogaard heeft de vijfjarige merrie Key to my Heart (v. All at Once) en de tweejarige ruin Next Gribaldi (v. For Gribaldi) in haar bezit. 

Ze vertelt “Met mijn oudere paard Wizz mocht ik bijna Z starten toen ik hem moest laten inslapen. Key was op dat moment alleen over en ik wist dat ik verder wilde in de paardensport. Na drie weken stond Next bij ons op stal. Key heb ik in juni twee jaar en ik geniet er echt van om haar zelf op te leiden. Toen ze kwam was ze net zadelmak en het hele proces om haar alles zelf te leren vind ik heel erg leuk ik train haar nu op M/Z niveau en de volgende stap is om zelf een paard zadelmak te maken. Daar is Next voor gekomen.

Zadelmak maken

“Ik vind het proces heel erg leuk. Mijn merrie Key was al zadelmak toen ik haar kocht, dus het leek mij nu ook heel erg leuk om dat zelfs eens te doen. Met Next ben ik nu aan het oefenen met een teddybeer op zijn rug, dat we samen alles voor de eerste keer meemaken vind ik onwijs leerzaam. Het is bijzonder om een goede band op te bouwen met je paard. Ik doe het samen met mijn ouders en zij helpen mij overal mee,” vertelt de amazone. 

Annemarie van der Toorn

De hoofdambitie is dressuur maar daarnaast doet de amazone ook aan grondwerk. “Voor de afwisseling springen we ook en gaan we iedere week buitenrijden. Ik vind het heel goed voor ze om op verschillende ondergronden te leren lopen en het hoofd lekker leeg te houden. Mijn merrie Key kan heel schrikkerig zijn maar ik kan haar ook op een neckrope rijden. We zijn ook zonder zadel aan het oefenen maar ze is heel gevoelig. Haar eerste ervaring met de trailer was vervelend en haar trauma blijft wel een dingetje. Ik heb toen hulp ingeschakeld van Annemarie van der Toorn en ik volg nu bij haar de opleiding paard en gedrag. Met geduld gaat het steeds beter.”

Ondernemen

“Samen met mijn ouders zijn we op zoek naar een huis waar de paarden aan huis kunnen staan. Ik ben met een opleiding begonnen en ik zou op mijn eigen plekje daar heel graag mijn eigen bedrijf in willen starten. Ik zou diverse diensten aan willen bieden van zadelmak maken, tot trainen en lesgeven. Het lijkt me leuk om niet alleen probleempaarden te trainen maar ook dressuurpaarden.” 

“Ik heb niet een bepaald doel van ik wil ZZ-Zwaar rijden maar ik kijk naar wat een paard aan kan. Het heeft best wel lang geduurd bij mijn merrie voordat de basis voor elkaar was. Mijn tweejarige heeft ook een hele mooie bloedlijn en ik hoop dat ik met hem ook wat kan bereiken in de dressuursport,” vertelt de ambitieuze amazone. 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

 Foto’s: Patric en Marisol Bogaard

Afbeelding
Afbeelding