Afbeelding
Esmee van Deelen

Jamie Tap: “Het doel is om een team te vormen en een combinatie te zijn waar graag naar gekeken wordt”

Dressuur

Jamie Tap was op slag verliefd op de destijds 2,5-jarige hengst Jilzz (v. Arlando). Ondanks dat het geen makkelijke weg was, is de combinatie nu ZZL-startgerechtigd en liggen er nog grote doelen in het verschiet.

Advertisement

Superlief

“Toen ik een aantal jaren geleden paarden voor iemand anders reed, is Jillz op mijn pad gekomen”, steekt de amazone van wal. “Dit was zeker liefde op het eerste gezicht, want het was een superlieve hengst van 2,5 jaar oud. Daarnaast was hij precies mijn maat; niet te groot dus.”

Gelijk verkocht

De amazone was meteen verkocht. “Ook had hij een supermooie voskleur en kon hij prachtig los door de baan lopen. Ik was gelijk weg van hem. Toen hij eenmaal gecastreerd was kwam hij bij ons op stal in Heteren en mocht hij nog een klein jaartje in de wei staan om uit te groeien.”

Basis

Toen de ruin 3,5 jaar oud was, begon de combinatie aan de basis. “We zijn begonnen met longeren en beleren en sindsdien zijn we niet meer te stoppen samen. Ons doel is om een team te vormen en een combinatie te zijn waar graag naar gekeken wordt. In mei wordt Jilzz 10 jaar en we mogen starten in het ZZ-Licht.”

Pirouette

De amazone hoopt als combinatie zo ver mogelijk te komen in de dressuursport. “Ons doel is om zo hoog mogelijk te komen, zolang het voor ons allebei leuk blijft. Op het moment zijn we bezig met de pirouette en hier worden we heel fijn in begeleid door Suzanne Frijlink.”

Geen makkelijk paard

“Het meest trots ben ik op wat we tot nu toe samen bereikt hebben. In het verleden hebben we heel wat proeven moeten afgroeten en het was ook echt wel even doorzetten omdat Jilzz geen makkelijk paard is en snel dingen eng vindt. Desondanks laat hij mij niet in de steek en als we eenmaal in de flow zitten kan ik echt van hem genieten.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.