Afbeelding

Dubbelslag voor Lesley Oosthoek in ZZ-licht: “Zo ver mogelijk komen is een uitdaging”

Dressuur

Lesley Oosthoek en Kalimera De Flora (v.Spielberg) hadden dit weekend goed de smaak te pakken op de dressuurwedstrijd in Naaldwijk. De combinatie reed 64% en 62,57% bijeen wat zorgde voor twee oranjelinten in de gecombineerde Z2/ZZL-rubriek.

Advertisement

Pirouettes

“Ik ben heel blij met deze overwinning, zeker omdat het pas de vierde keer is dat ik met Kalimera ZZ Licht start”, steekt de amazone enthousiast van wal. “Inmiddels mogen wij alweer bijna over naar het ZZ-Zwaar. In de eerste proef was ze mooi ontspannen, in de tweede proef had ik nog iets wat rommeltjes maar zaten er ook hele goede stukken tussen. Vooral voor de pirouettes krijgt krijgen we hoge cijfers, omdat Kalimera heel makkelijk sluit.”

Heet in galop

Oosthoek is bij met de feedback die ze van de jury heeft gekregen. “Ik ga zeker werken aan de verbeterpunten”, benadrukt ze. “Vooral het drafgedeelte gaat heel goed, de galop kan nog verbeterd worden. In principe springt Kalimera mooie wissels, maar soms wordt ze nog wat heet in de galop. Dit heeft wat aandacht nodig, maar dat komt zeker goed.”

Spielberg

Dat de amazone destijds voor een Spielberg-nakomeling koos, was een zeer bewuste beslissing. “Ik heb Kalimera De Flora als veulentje gekocht samen met mijn ouders. We zijn erg weg van de hengst Spielberg, dus toen Kalimera op ons pad kwam en we een filmpje kregen van haar fokker, besloten we gelijk om haar te kopen. Als veulen behaalde ze een eerste premie op de Centrale Keuring en ze komt uit dezelfde stam als Glock’s Undercover.”

Overstap naar ZZ-Zwaar

Oosthoek heeft de 9-jarige merrie zelf opgeleid en onder leiding van Patrick van der Meer trainen ze door richting de Subtop. “Kalimera is een heel lief en werkwillig paard, trainen doet ze met plezier. Met haar 1.60M is ze niet heel groot, maar onder het zadel toont ze veel groter. Echter is ze heel onzeker en heeft ze gauw last van spanning, Patrick leert mij hoe ik hiermee om moet gaan en hoe ik haar kan laten ontspannen, dus ik ben heel blij met zijn lessen. Het plan is nu om nog ZZ-Licht te blijven rijden totdat alles goed bevestigd is en daarna de overstap naar het ZZ-Zwaar te maken. Zo ver mogelijk komen is voor mij altijd de uitdaging en we gaan proberen wat we samen kunnen. Het belangrijkste is vooral genieten”, sluit ze positief is. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Denise van der Plas