Helen Erbe (GER) - Carlos FRH
CDI Lier 2024
© DigiShots
Helen Erbe (GER) - Carlos FRH CDI Lier 2024 © DigiShots DigiShots

CDI Lier | Duitse Helen Erbe wint 4* kür op muziek: “Ik denk dat hij een echte kampioen is”

Dressuur

De laatste rubriek van de internationale wedstrijd in Lier was de 4* Grand Prix kür op muziek. De Duitse Helen Erbe reed haar Carlos FRH (v. Carabas) naar de overwinning met 75,90%. De Spanjaard Severo Jurado Lopez reed zijn Fuerstenglory OLD (v. Fürstenball) naar de tweede plaats met een score van 75,69%. De Franse Camille Judet Cheret en Herelja Higgins maakte het podium compleet met haar score van 74,21%.

Advertisement

‘Een van de mooiste wedstrijden van het jaar’

De amazone had niet verwacht om te winnen en was verrast. “Gisteren was hij echt onder de indruk van de hele sfeer. Vandaag was hij dat nog steeds, maar hij deed gewoon zijn best voor mij en probeerde zich te concentreren”, vertelde ze na afloop. “Ik  denk dat hij een echte kampioen is. Hij vecht altijd voor mij, doet altijd zijn best en ik vind het gewoon heel leuk om op hem te rijden. Ik vond de hele galoptour van mijn kür op muziek erg leuk. De wissels heb ik geprobeerd te verbeteren  ten opzichte van gisteren en ik denk dat dat best goed ging. Ik was erg blij dat ik hier kon rijden en ik vind het een van de mooiste wedstrijden van het jaar.”

Ex-acquo

De meeste grote namen namen vandaag deel aan de 4* Grand Prix Special. De Duitse Dorothee Schneider en de Britse Becky Moody kregen beide 74,596% toebedeeld. Schneider pakte de winst met Dayman 4 (v. Daily Deal) en bleef voor op Moody die in het zadel zat van Jagerbomb. De vader van Jagerbomb, Dante Weltino volgde op de derde plaats met Therese Nilshagen met 73,98%.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: CDI Lier

Foto: Digishots