Charlotte Fry (GBR) - Nespresso
CDI Lier 2024
© DigiShots
Charlotte Fry (GBR) - Nespresso CDI Lier 2024 © DigiShots DigiShots

CDI Lier | Charlotte Fry en Nespresso winnen 3* kür op muziek met 76%

Dressuur

In de 3* Grand Prix kür op muziek op de internationale wedstrijd in het Belgische Lier zat de sfeer er goed in. Vijftien combinaties reden de piste binnen voor hun kür waarbij de Britse Charlotte Fry er met de overwinning vandoor ging. Ze reed de vijftienjarige Nespresso (v. Negro) naar 76,61%. Tweede werd de Zweedse Malin Wahlkamp-Nilsson met Zackson (v. Blue Hors Zack) met 76,02%. Carina Scholz en Quinto werden derde met een score van 72,47%.

Advertisement

Tweede internationale wedstrijd

Charlotte reed pas haar tweede internationale wedstrijd met de vijftienjarige hengst. “Nessie voelde zich in de piste heel goed. Het was fijn om te voelen dat hij ervan genoot”, vertelt de amazone. Ze reed met de kürmuziek van een ander paard. “Het is een kür die hij nog nooit eerder heeft gedaan Het paste dus niet 100%, maar hij deed alles zo goed.”

Vijfde Grand Prix-paard

Nespresso is Charlotte Fry haar vijfde Grand Prix-paard op dit moment. “Ik zit in een hele mooie positie, het is geweldig hoeveel paarden ik mag rijden. Een zeer gelukkige positie en het is geweldig om naar dit soort wedstrijden te komen en de paarden ervaring te geven ter voorbereiding op de echte grote wedstrijden.” Ze heeft nog geen planning gemaakt voor Nespresso. “Ik heb er nog niet zoveel over nagedacht. We wilden even kijken hoe het hier ging, en het ging best goed met mij. Dus we zullen gewoon doorgaan met het opdoen van wat meer ervaring met hem en naar nog meer CDI’s gaan”, vertelt ze. 

Dujardin wint opnieuw

In de 3* Grand Prix Special was het niveau hoog. Charlotte Dujardin reed opnieuw haar negenjarige merrie Alive and Kicking naar de overwinning. In de Special noteerde ze een score van 75,19%. Semmieke Rothenberger en Flanell werden tweede met een score van 74,43%. Patrik Kittel en Jovian behaalden de derde plaats met een score van 73,30%.

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: CDI Lier

Foto: Digishots