Charlotte Dujardin (GBR) - Alive and Kicking
CDI Lier 2024
© DigiShots
Charlotte Dujardin (GBR) - Alive and Kicking CDI Lier 2024 © DigiShots DigiShots

CDI Lier | Charlotte Dujardin wint 3* Grand Prix, Patrik Kittel en Jovian derde op debuut

Dressuur

Op de internationale dressuurwedstrijd in het Belgische Lier zijn veel grote namen aanwezig. In de grote CDI3* Grand Prix kwamen 41 combinaties aan de start en waren de juryleden verdeeld over de winnaar. Met drie eerste plaatsen en twee tweede plaatsen werd Charlotte Dujardin de winnares van de Grand Prix. In het zadel van de tienjarige merrie Alive and Kicking (v. All at Once) noteerde ze 75,04%. 

Advertisement

Verdeelde juryleden

Met twee eerste plaatsen, een derde, een vierde en een vijfde plaats werd de Britse Charlotte Fry tweede in de Grand Prix. De stalamazone van Van Olst reed de vijftienjarige hengst Nespresso (v. Negro) naar 74,28%. Het beste Nederlandse resultaat werd behaald door Jennifer Sekreve. De amazone reed de hengst Hitmaker (v. Wynton) naar de zeventiende plaats met 68,24%. 


Patrik Kittel (SWE) - Jovian CDI Lier 2024 © DigiShots 

Debuut Jovian

De tweevoudig wereldkampioen jonge paarden Jovian (v. Apache) heeft begin dit jaar een ruiterwissel ondergaan. Na de Operation X-uitzending heeft Andreas Helgstrand de 1,85m grote hengst op stal gezet bij Patrik Kittel. Na nog geen twee maanden was het nu tijd voor hun gezamenlijke debuut. De proef verliep zonder grote fouten, maar hadden logischerwijs hier en daar nog wat afstemmingsfoutjes. Patrik Kittel en de tienjarige hengst werden derde met 73,74%. Zaterdagavond komen ze terug in de piste voor hun eerste Grand Prix Special.

Bekijk hier de uitslagen en de proeven terug. 

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Digishots 

Patrik Kittel (SWE) - Jovian
CDI Lier 2024
© DigiShots