Charlotte Dujardin (GBR) - Alive and Kicking
CDI Lier 2024
© DigiShots
Charlotte Dujardin (GBR) - Alive and Kicking CDI Lier 2024 © DigiShots DigiShots

CDI Lier | Charlotte Dujardin over haar winnende debuut: “Eerste internationale wedstrijd van het seizoen”

Dressuur

Charlotte Dujardin debuteerde op internationaal Grand Prix-niveau met haar merrie Alive and Kicking (v. All at Once). Ze wonnen de rubriek met 75,04%. “Ik ben erg trots op mijn paard. Ik wist eerlijk gezegd niet hoe het vandaag zou gaan. Ze heeft dit nog nooit eerder gedaan”, zei ze na afloop. 

Advertisement

‘De laatste middenlijn was helemaal mijn fout’

De amazone had zichzelf als taak gegeven om haar merrie vertrouwen te geven. “Ik denk dat dat is gelukt. Ik kwam hier echt om ervaring op te doen. Het is de eerste internationale wedstrijd van dit seizoen.” Aan het einde van de proef sloop er een fout in naar de laatste piaffe toe. “De laatste middellijn was helemaal mijn fout, ze houdt zo vaak halt op X, dus ze dacht dat ze klaar was en ik had zoiets van ‘oh nee we moeten nog door’. Het was helemaal mijn schuld. Maar afgezien daarvan ben ik zo blij, ik kon me niet veel meer wensen.”

‘Ze doet altijd haar best’

Charlotte kocht haar merrie met roepnaam Audrey toen ze vier jaar oud was. “Ze is geweldig, ze is het liefste paard. Ze is dol op mijn dochter Isabella, ze is zo goed met haar en zo vriendelijk. Je kunt haar de hele dag knuffelen.” Zaterdagavond rijdt ze voor het allereerst de Grand Prix Special met haar merrie. “Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Ze doet altijd haar best, haar werkwilligheid is geweldig en ze heeft altijd genoeg go om door te gaan. Ze is een lieve merrie en danst net zoals een ballerina.”

Bron: CDI Lier

Foto: Digishots