Simone Nije met Halley Charmante
Simone Nije met Halley Charmante

Subtop | Simone Nije wint de tweede prijs in het ZZ-Zwaar: “Voor haar karakter krijgt ze een 10+”

Dressuur Subtop

Op de subtop wedstrijd in Nieuw en Sint Joosland won Simone Nije de tweede prijs in het ZZ-Zwaar. Ze reed Halley Charmante (v. Bretton Woods) naar 62,91%.

Advertisement

In nog geen halfjaar van het M1 naar het ZZ-Licht

Simone kwam voorheen met haar eerste eigen paard uit in de Lichte Tour en bij de young riders. Haar eigen paard werd verkocht en de merrie Charmante reed ze naar het Z2 voor het sportpredicaat. In 2020 begon ze met rijden op de dochter van Charmante, Halley Charmante. “We reden onze eerste wedstrijd in het M1 in 2021. Ik rij haar twee keer per week en de eigenaresse rijdt haar ook. Ik kreeg haar te rijden voor het sportpredicaat, maar het ging zo goed dat we in nog geen halfjaar van het M1 naar het ZZ-Licht zijn gegaan. Ik mocht haar blijven rijden van de eigenaresse en we zouden kijken waar het schip zou stranden. Het klikt super goed tussen mij en Halley. Ze is een super betrouwbaar en ongecompliceerd paard. Voor haar karakter krijgt ze een 10+, ik kan altijd op haar rekenen. Ze is braaf en makkelijk, maar heeft wel de juiste go voor dit niveau.”

Operatie 

“Halley heeft zelf ook een veulen gekregen van For Ferrero en ik hoop dat dat ook een fijne opvolger gaat worden. Het is een hele fijne stam met nuchtere bewerkbare paarden. Eind 2022 heb ik haar opgepakt nadat ze het veulen had gehad, maar het ging niet helemaal lekker. De eigenaresse heeft Halley laten onderzoeken en er was iets niet goed met een pees. In mei 2023 is ze daaraan geopereerd en dat kwam voor mij goed uit want op dat moment werd ik zelf ook geopereerd aan mijn kruisband. Afgelopen najaar heb ik haar weer opgepakt. Voor onze rustperiode had ik haar al een keer ZZ-Zwaar gestart, maar ze zat toen niet zo goed in haar vel. Na haar operatie zit ze super goed in haar vel en ze is nog nooit zo fijn geweest als nu.”

‘Ze kan heel goed galopperen’

Eind vorig jaar reed de combinatie eerst een wedstrijd in de klasse ZZ-Licht om weer in te komen. “We wilden even kijken hoe dat ging en dit was weer onze eerste wedstrijd in het ZZ-Zwaar. Na de proef was ik niet helemaal tevreden, maar het totaalbeeld is best wel veranderd. Ik moest zelf ook weer een beetje inkomen en de afwerking kan nog beter. Het hele beeld was fijner en waar we voorheen punten lieten liggen op de wissels is dat nu juist een sterk punt van haar geworden. Ze kan heel goed galopperen, maar in de draf moet ze nog iets meer tot dragen komen”, vertelt Simone. 

Slechte voorbereiding

“We hadden een hele slechte voorbereiding voor de wedstrijd in Nieuw en Sint Joosland. Door de vele regen had ik haar alleen op dinsdag gereden en daardoor had ik er ook niet zoveel verwachtingen van. Dat het dan zo uitpakt is extra leuk. We lessen bij Annemarie Hertzberger en ze helpt ons vaak naar een wedstrijd toe. Het doel voor nu is de Lichte Tour, maar we hopen zeker op meer. De Zware Tour zou wel een droom zijn, maar we willen ook graag nog een veulen uit haar fokken. We hebben leuke plannen genoeg en we gaan zien wat de toekomst ons brengt!” 

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan 

Foto: Simone Nije