Kirsten Brouwer - Lennoxwaard
Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021
© DigiShots
Kirsten Brouwer - Lennoxwaard Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021 © DigiShots DigiShots

Subtop | Kirsten Brouwer wint Lichte Tour met 72% met Lennoxwaard en scoort 69% met nieuwe troef: “Het is heerlijk om met ze te rijden”

Dressuur Subtop

Kirsten Brouwer was zeer succesvol op de eerste dag van subtop meerdaagse in Houten. Ze reed Lennoxwaard (v. El Capone) op zijn tweede Lichte Tour-wedstrijd naar de overwinning met 72,06%. Haar debuut met Kinetic S (v. Negro) leverde de zesde plaats op met 69,71%. 

Advertisement

Hoge cijfers voor alle gangen 

“Het was heel leuk om in Houten te starten”, vertelt Kirsten. “Het was super mooi aangekleed en er hingen mooie doeken en er stonden mooie planten. Er was veel te zien voor de paarden en dat was met name voor Lennox, die relatief weinig wedstrijdervaring heeft, super goed om mee te maken. Hij deed het super goed en het was jammer dat we twee grote fouten kregen. De wissel na het appuyement mislukte, hij sprong naar binnen en in plaats van voor de hoek sprongen we de wissel pas op C. Dat was natuurlijk veel te laat. Ook hadden we een keertwending die niet mooi was. Hij doet heel veel onderdelen goed en we hielden nog 72% over. Hij kan heel goed stappen, super mooi draven en is sterk in de galop. We kregen hoge cijfers voor alle gangen en ik had overall een heel goed gevoel.”

Veel perspectief voor de toekomst

“Lennox krijgt steeds meer kwaliteit in de wissels en ik kan nu heel goed de rust bewaren bij hem. Hij heeft super veel potentie en blijft steeds meer ontspannen in de baan waardoor ik er meer aan kan rijden. Deze entourage was voor hem een super goede ervaring en hij deed super goed zijn best. De juryleden kwamen op dezelfde score uit en vonden hem een aansprekend paard. Ook gaven ze complimenten over het lichtvoetige beeld. Ik kon hem mooi op lengte houden en heel licht door de proef sturen. Het is heerlijk om met hem te rijden en het biedt veel perspectief voor de toekomst. Ik hoop dat hij internationaal ook een keer mee kan en daarvoor zal ik hem regelmatig meenemen zodat hij veel kan leren”, vertelt de amazone. 

‘Ik heb veel informatie gekregen’

Sinds 3,5 maand heeft Kirsten de negenjarige vos Kinetic S op stal. “We vormen pas kort een combinatie, maar ik had gelijk een hele goede klik met hem. Hij is in eigendom van Arnoud Ketelaar en hij heeft zelf ook met hem gereden in de basissport. Een tijdje terug vroeg hij of ik het paard niet eens wilde proberen en dat klikte meteen. Hij is bij mij op stal gebleven en ik had niet verwacht om zo snel op concours te gaan. Hij ontwikkelt zich heel goed door en het was misschien nog een fractie vroeg, maar ik wilde ook een keer voelen hoe hij is in de baan. We kregen nu nog best wel dure fouten en hadden slingertjes door balansverlies. Het is een kwestie van sterker worden en ik heb nu veel informatie gekregen. Het gevoel was heel goed en ik vind het echt een heel leuk paard om te rijden!” 

Heel veel plezier 

De ruin heeft de koosnaam Bob op Stal Brouwer. “We wisten zijn naam nog niet toen ik hem ging proberen en toen noemde een meisje bij ons op stal hem Bob. Dat is er in gebleven en Bob is een onwijs werkwillig en slim paard. Ik heb er heel veel plezier en lol in om hem te rijden. Hij wil zoveel voor je doen en ik denk dat er veel meer in zit. Ik denk dat hij alles in zich heeft om een goed Grand Prix-paard te worden. Hij heeft goede bewegingen en ik kan hem heel fijn voorstellen met een mooie aanleuning.”

Foundation weer in training 

Kirsten kon onverwacht niet deelnemen aan Jumping Amsterdam door mok ontsteking bij haar KWPN-hengst Foundation. Inmiddels is de vos weer in training en ligt de focus op het outdoorseizoen. “Ik had er heel veel zin in om in Amsterdam te rijden, maar helaas mocht het niet zo zijn. Ik ben weer lekker met Foundation an het rijden en we nemen de tijd met hem. De focus ligt op het NK Dressuur en daar moet het gaan gebeuren. Vervolgens komen de observaties in mei en juni en daar kijk ik enorm naar uit”, sluit ze af.

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots