Kris de Vries met Lexington
Kris de Vries met Lexington Foto4U

Subtop | Kris de Vries wint grote Lichte Tour-rubriek met Lexington: “De tweede dag liep hij weer zoals ik hem ken”

Dressuur Subtop

Kris de Vries won de grote gecombineerde Lichte Tour-rubriek op de subtopwedstrijd in Lathum. Ze reed Lexington (v. Dark Pleasure) naar 69,04% in de Prix St. Georges en werd zevende met King Fan Weerdenbras. Ze debuteerde met de achtjarige ruin in de Intermediaire I met 63,01%. 

Advertisement

‘Vrijdag was hij weer zoals ik hem ken’

“Ik had me voor donderdag opgegeven met Lexington en vrijdag met King. Lexington had heel veel spanning in de Prix St. Georges. Hij is altijd aan, maar nu was hij iets teveel aan. Hij was heel fris en gespannen, in draf was het nog wel te overzien maar in de galop niet. Ook kregen we een 1 op een dubbelteller en dat tikt wel aan. We reden nog wel winst, maar het was niet helemaal hoe het moest. Ik kon me gelukkig vrijdag nog bijschrijven en toen was hij weer zoals ik hem ken. Ik kon het meer doseren en had meer controle wat resulteerde in 69%. Daar was ik super blij mee”, vertelt de amazone.

Foutloze wisselseries 

Ze vervolgt “Vrijdag heb ik hem op dezelfde manier losgereden en ik merkte dat hij thuis al rustiger was met laden. De draftour is een hoogtepunt en de drafonderdelen gaan heel vloeiend. Voor de midden- en uitgestrekte draf kregen we 7,5’en en 8’en. Ook de foutloze wisselseries leverden 7,5’en op. Er waren ook nog wel wat dingetjes die beter konden, de keertwendingen waren nog niet helemaal vloeiend. De pirouettes kunnen ook nog wat beter en zo hebben we voldoende punten om nog verder aan te werken. Ik les met Lexington bij Sylvia Joosten en met King ga ik één keer per week naar Anky van Grunsven. De lessen sluiten heel mooi op elkaar aan, ze willen allebei naar hetzelfde beeld toe werken .”

Eerste Intermediaire I-proef voor King Fan Weerdenbras 

Kris reed voor het eerst de Intermediaire I-proef met haar King Fan Weerdenbras. “Het was nog niet helemaal vloeiend en dan merk je toch dat het een nieuwe proef is. We krijg teveel fouten, een hele pirouette is toch wel anders dan een halve en in de serie om de twee ontstond ook nog een fout. De score was nog prima, maar er is heel veel ruimte voor verbetering. We moeten deze proef nog wat meer eigen maken en nog wat meer oefenen op de nieuwe onderdelen”, vertelt Kris die enthousiast is over de nieuwe subtopaccommodatie. “Het is super fijn rijden in Lathum en het was top georganiseerd. De punten waren snel bekend en het was leuk dat er veel deelname was in de Lichte Tour.”

‘Ik denk dat ze veel aanleg hebben’

“Aankomend weekend start ik met beide paarden in Tolbert en daar heb ik veel zijn in. Ik hoop dat we dit jaar een keer internationaal kunnen starten, dat lijkt me heel leuk. Ook wil ik de Intermediaire I-proef me meer eigen maken. Thuis trainen we door voor het hogere werk, maar dit was pas de derde Prix St. Georges van Lexington. We hebben maar één keer ZZ-Zwaar gestart en zijn toen overgegaan naar de Prix St. Georges. Ik denk dat beide paarden veel aanleg hebben voor de Zware Tour, maar we gaan eerst in de Lichte Tour meer ervaring op doen”, sluit ze af. 

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Foto4U