Kirsten Brouwer - Lennoxwaard
Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021
© DigiShots
Kirsten Brouwer - Lennoxwaard Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021 © DigiShots DigiShots

Subtop | Kirsten Brouwer en Lennoxwaard sluiten hun Lichte Tour-debuut winnend af: “Ik denk dat het een super goed toekomstpaard is”

Dressuur Subtop

Kirsten Brouwer debuteerde met de achtjarige Lennoxwaard (v. El Capone) in de Lichte Tour op de subtopwedstrijd in Werkendam. De Prix St. Georges-proef van de combinatie werd beloond met 72,57%. 

Advertisement

Veel werklust

Kirsten kreeg de ruin Lennoxwaard te rijden toen hij 4,5 jaar oud was. “Lennoxwaard had wat meer tijd nodig en het is een super gevoelig paard waarmee je echt een band mee moet opbouwen. We hebben twee keer ZZ-zwaar gestart en dit weekend was zijn eerste keer Lichte Tour. Hij is de laatste maanden een stuk sterker geworden waardoor het hem ook makkelijker af gaat. Van nature heeft hij minder vertrouwen en dat heeft moeten groeien. We hebben ieder jaar de WK-selecties gereden en daar heeft hij veel van geleerd. Ik denk dat het een heel goed en getalenteerd paard is. Hij kan enorm goed bewegen en heeft heel veel werklust, dat kan ik steeds beter managen”, vertelt Kirsten. 

‘Het belangrijkste is dat hij ervaring op gaat doen’

“Ik heb hem niet specifiek hoeven voorbereiden op dit debuut, maar ik neem hem af en toe wel mee om op ander terrein te oefenen. Het is voor hem goed dat de proeven steeds moeilijker worden zodat hij steeds nieuwe opdrachten krijgt. Het belangrijkste is dat hij ervaring op gaat doen en ik ben van plan om hem vaker te gaan starten. Hij biedt heel veel aan in de training en ik denk zeker dat hij het talent heeft voor het hogere werk. Alles wat nieuw bij hem is kan heel moeilijk zijn, vroeger leerde ik hem de vliegende galopwissel en dat vond hij heel lastig. Als hij een nieuwe oefening regelmatig doet dan wordt het makkelijker. De series gaan nu heel fijn, het was voor hem voor het eerst dat hij een serie om de vijf sprong. Ik moet het stapje voor stapje aanleren, maar ik denk dat het een super goed toekomstpaard is.”

Veel talent

Ze vervolgt “Lennoxwaard liep een hele fijne proef, al zaten er nog wel dingen in die beter moeten. Hij stond niet stil met afgroeten en we hadden af en toe een slingertje. Ook was een wissel wat minder mooi en één keertwending kon iets mooier. Hij heeft in alle drie de gangen veel talent. Voor mij wordt het rijden op hem nu makkelijker op hoger niveau. Ik moet meer sturen en dan is hij super goed bij de les. De jonge paarden proeven waren moeilijker voor hem omdat hij veel opdrachten nodig heeft. Hij is heel licht aan de hulpen en ik vind het zelf heel fijn om met hem te rijden. Het contact is licht en gevoelig, dat maakt het rijden heel leuk.” 

Rentree voor Foundation op Jumping Amsterdam

“We oefenen nu door voor de puntjes op de i en ik wil hem regelmatig meenemen op wedstrijd. Misschien kan hij tegen het outdoorseizoen een keer internationaal mee, dat moet hij ook gaan leren. We kregen nu al veel achten op verschillende onderdelen waarbij zijn draf al heel lichtvoetig en gedragen is”, vertelt de amazone. Deze maand staat haar internationale rentree op de planning met KWPN-hengst Foundation. “Ik vind het super leuk dat we op Jumping Amsterdam mogen rijden. Ik wil mezelf geen druk opleggen, we hebben geen top wedstrijdritme maar hij voelt in de training heel goed aan. Ik wil hem richting de zomer meenemen naar wedstrijden waar hij veel van kan leren. Jumping Amsterdam is een van de mooiste wedstrijden van het jaar en we gaan er enorm van genieten!”

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots