Maxime van der Vlist - Next Level
KWPN Zadelpresentatie 2021
© DigiShots
Maxime van der Vlist - Next Level KWPN Zadelpresentatie 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Next Level verkocht aan Helen Langehanenberg: “Moeilijke beslissing”

Dekhengsten

De KWPN geprimeerde en NRPS goedgekeurde hengst Next Level (v. Jarville) van Stal van de Sande is verkocht aan Olympisch amazone Helen Langehanenberg. 

Advertisement

Emotie aan de kant

Peter van de Sande vertelt: “Willy en ik zijn echte paardenliefhebbers, dus het was zeker geen makkelijke keuze. Het liefst willen we de paarden natuurlijk zo lang mogelijk bij ons houden, maar soms kan dat gewoon niet. Je moet ook rationeel blijven denken en zakelijk blijven kijken. Onze stal is vanuit onze hobby voor paarden ontstaan, maar af en toe moet je je emotie aan de kant kunnen zetten, want het is inmiddels toch ons werk geworden.”

Kansen

“Het belangrijkste voor ons was dat Next Level een mooie sportcarrière zou krijgen. Dit is een weloverwogen beslissing geweest en we denken dat hij bij Helen alle kansen krijgt die hij verdient. Hij zal begin 2023 naar Duitsland gaan. Nu is hij nog vers beschikbaar voor de fokkerij hier in Nederland. In Duitsland zal hij waarschijnlijk nog steeds beschikbaar blijven voor de fokkerij, maar dan via diepvries.”

Bron: De Hoefslag