Afbeelding

Weer pony verscheurd door wolf “Dit is pas het begin!”

Algemeen Wolvenleed

Vrijdag was er weer een wolvenaanval op pony’s, dit keer in het Friese in Boyl. Voor de eigenaar van de pony’s was het niet de eerste keer dat hij een pony verloor aan een aanval. Nu was het weer zover. Een vijfjarige drachtige grote Shetlander overleefde de aanval niet, het veulen was te zien in de buikholte. Andere pony’s hadden beetwonden in de hals en billen. Annemieke van Straaten doet alles om de rewilding tegen te gaan en luidt de noodklok.

Advertisement

Rasters helpen niet

“Het is vreselijk wat er weer gebeurd is, ik word er weer naar van als ik het er over heb en stond echt met tranen in mijn ogen. Het veulen was gewoon te zien in de buik. Dit is wat de overheid wil en dat baart me enorm zorgen. Dit is nog maar het begin, het gaat nog veel erger worden! Rewilding in Nederland, dit is onze nieuwe toekomst. De overheid zegt zelf maatregelen te nemen tegen de wolf en dat we maar moeten leren met ze samen te leven, maar zij weten allang, en dat staat zwart op wit, dat de wolvenraster helemaal niet helpen. Daarnaast is ook bekend dat ander wild in de rasters lopen, met alle gevolgen van dien”, steekt Annemieke van Straaten, van stichting Annemieke, van wal.

Hybride wolven

“Ik ben meteen naar Boyl gegaan. Ik neem al een tijd, in samenwerking met een andere deskundige partij, dna af als een wolvenaanval plaats heeft gevonden. Door de instanties, zoals BIJ12, wordt ook onderzoek gedaan, maar daar krijg ik nooit de officiële resultaten van. Dus nu zijn we zelf al een tijd onderzoek aan het doen, want de vraag is zijn het wel echte wolven? Of zijn het hybride wolven? Voor mijn beloning van 50.000 euro voor de gouden tip voor het uitzetten wolf in Nederland, ben ik benaderd door serieuze klokkenluiders en daarom ben ik er van overtuigd dat er gerotzooid wordt met wolven, maar die onderzoeken lopen nog.”


Bijzonder statement politie

“Na de pony’s gezien te hebben heb ik een paar uur rond in gelopen in de omgeving op zoek naar sporen en wolvenkeutels. Op de grens Friesland-Drenthe, Doldersummerveld, kwam de politie polshoogte nemen, maar ik doe nooit iets buiten de wet. Zij waren ook bekend met de verhalen dat de wolven uitgezet zouden zijn. Eén agent zei zelfs dat als hij een wolf zou zien hem hartstikke dood zou schieten. Dit waar de eigenaar van de betreffende pony bij stond. Een bijzonder statement van de politie Friesland/ Drenthe. Als er in Gelderland een wolf dood gevonden wordt gaat de politie huis aan huis en wordt Opsporing Verzocht ingeschakeld, terwijl er voor meldingen die personen aangaan ‘geen capaciteit’ is.”Jakhals, bruine beer en lynx

“Er zijn heel veel instanties binnen Nederland die voor rewilding zijn. Wat ook inhoudt dat de jakhals, bruine beer en lynx eraan komen. Alles voor de biodiversiteit, maar daar is geen plaats voor in een drukbevolkt land als Nederland. Het staat in alle papieren; de wolf is nog maar het begin. Ik ben er heilig van overtuigd dat er een andere agenda geldt, die tegen de boeren en jagers is. De wolf is momenteel verheven boven alles. Dat kan toch niet! Wie is er verantwoordelijk als er straks een kind gegrepen wordt? Minister Van der Wal is aan zet, maar die steekt haar kop in het zand. Het erge is nog wel dat de Postcodeloterij, en dus heel veel Nederlanders veelal onbewust, alle clubjes sponsort die voor rewilding zijn, zoals Rewilding Europe met beschermvrouwe Prinses Laurentien, Zoogdiervereniging en ARK.”

Wolf ook dupe

“De wolf zelf is ook de dupe van de rewilding. Hij is namelijk niet schuw, zoals wel gezegd wordt. Hij kan er ook niks aan doen. Terwijl andere landen maatregelen treffen wordt er in Nederland niets gedaan. Waar blijven de paardeninstanties? We moeten er met z’n allen nu echt iets aan gaan doen! We krijgen nog veel meer ellende. Ik werk hier 18 uur per dag aan en geloof me, ik zit diep in de materie. Dit moet echt gestopt worden. We worden zwaar belazerd, dat weet ik zeker, maar de onderste steen in deze smeerput zal boven komen. Heb je paarden of ander (klein)vee bedenk dan goed op wie je stemt 15 maart en lees de programma’s goed.”

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Stichting Annemieke. Op de foto’s rust auteursrecht. Het is niet toegestaan ze te gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding