Close up of staring wolf eyes
Close up of staring wolf eyes Getty Images/iStockphoto

Weer een pony verscheurd door een wolf in Arnhem

Algemeen Wolvenleed

Begin december werd in Gelderland ook al een pony verscheurd in een wei werd gevonden en maandag gebeurde het weer. In een wei tegenover Papendal in Arnhem vond Gert Janssen de resten van zijn dode pony. De aanblik is vreselijk, want de halve achterkant van de pony is weg. Dit moet het werk van een wolf zijn, zegt Gert. “Welk dier kan dit anders doen?”

Advertisement

Niet de eerste

De wolf moet ‘s ochtends vroeg zijn weilanden binnengeslopen zijn. De pony is dus niet het eerste slachtoffer in de omgeving van Arnhem.

Dit gun je niemand

Gewoontetrouw, zoals elke ochtend, stond partner Riek om 8 uur aan hek met een bak brokjes te rammelen, maar de pony kwam niet. Ze ontdekte hem verderop. “Ze is er helemaal overstuur van. Weet je, Humpie was al dik 20 jaar bij ons. Ik had hem gekocht van mensen, die hem niet goed verzorgden. En komt het beessie zo ellendig aan zijn einde. Dat gun je toch niemand.”

Stuk darm

“Kijk”, zegt hij wijzend. “Daar ligt nog een heel stuk darm.” Het gras vertoont sporen van de doodstrijd, die zijn Humpie heeft moeten voeren, her en der ligt bloed en afgescheurde stukjes vlees.

Ophokken

Buurman Lex Kruit komt het weiland inlopen. Hij heeft angst voor de pony’s die hij heeft rondlopen. Beide buurmannen vinden het raar dat de wolf een beschermd dier is. “Het is toch heel raar, dat wij allerlei maatregelen moeten nemen, omdat mensen aan de andere kant van het land de wolf zo’n leuk dier vinden?”, zegt Kruit. “Ja, ooit hoorde de wolf hier thuis in de natuur”, beaamt hij. “Toen woonden er maar een paar miljoen mensen, hier. Nu zijn we met 18 miljoen in een klein landje, maar moeten er ook nog hele roedels wolven bij. Belachelijk.”

Bron: Gelderlander