Afbeelding

Demi Cruijff: “Trots op wat we nu al bereikt hebben”

Algemeen

Ondanks dat Demi Cruijff eigenlijk zou gaan kijken bij een ander paard om bij te rijden, viel haar oog gelijk op de 9-jarige Spirit die op dezelfde stal stond. Toen ze na enkele weken dan ook de vraag kreeg om ook plaats te nemen in het zadel van de bonte ruin, hoefde ze daar niet lang over na te denken. Als kers op de taart kreeg ze vervolgens het aanbod om de ruin over kopen, een droom die uitkwam voor de amazone. 

Advertisement

Bijrijder

“Aan het begin van 2022 wilde ik graag het paardrijden weer oppakken, na jaren gestopt te zijn, zodoende ging ik op zoek naar een bijrijdpaard”, steekt Cruijff van wal. “Ik kwam uit bij een pony genaamd Zawally. Toen ik voor het eerst bij hem op stal kwam viel mijn oog gelijk op Spirit, die ik gelijk een supergaaf paard vond. Na een paar weken vroeg de eigenaresse van Spirit mij of ik toevallig een bijrijder voor hem wist, waarop ik zei dat ik hem maar al te graag zelf wilde rijden.”

Uitdaging

Ze vervolgt: “Spirit was toen helaas erg mager, hij had geen enkel grammetje vet of spier. We hebben eerst veel aan de longe gewerkt en toen hij wat was aangekomen zijn we begonnen met het rijden. Dit bleek nog een hele uitdaging, want hij is beleerd toen hij drie á vier jaar oud was en daarna had de voormalig-eigenaresse niet veel tijd meer voor hem. Er was in al die jaren niet heel veel meer met hem gedaan, hij is dus nooit echt doorgereden en kende echt heel erg weinig.”

Onwerkelijk

Toen de amazone Spirit een paar weken reed, kreeg ze de vraag of ze hem over wilde kopen. “Dit was voor mij écht onwerkelijk. Ik had nog nooit een eigen paard gehad en hier droomde ik van jongs af aan al van. Na er goed over na te hebben gedacht, heb ik besloten Spirit over te kopen. Ons doel is voor nu om een goede band samen op te bouwen en veel ervaring op te doen.”

Kilometers maken

“Ik ben echt iemand die graag op buitenrit gaat, ook dit is voor Spirit een kwestie van kilometers maken want hij vindt het nog erg spannend buiten. Ik ben het meeste trots op wat we nu al bereikt hebben; van zenuwachtig en gestrest paard, naar ontspannen samen kunnen rijden. In de toekomst hoop ik heerlijke lange ontspannen buitenritten te kunnen maken en om samen te beginnen met springen zodra de dressuur basis helemaal goed zit”, sluit Cruijff gemotiveerd af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Privebezit