Romy Grobbe en Mick Jagger HK, Foto: Pieter Sorber
Romy Grobbe en Mick Jagger HK, Foto: Pieter Sorber

Romy Grobbe over Mick: “Er draaide een soort knop om en toen was het gelijk helemaal goed”

Algemeen

Toen Romy Grobbe Mick Jagger HK (Hernandez TN x Canabis Z) twee jaar geleden voor het eerst ging uitproberen was het meteen raak. De amazone vond de toen driejarige hengst te leuk om aan haar voorbij te laten gaan. In het begin bleek Mick nog wat te moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving, maar toen hij eenmaal was gewend konden de twee echt een band opbouwen.  

Advertisement

Een schot in de roos 

“Ik heb Mick inmiddels alweer twee jaar. Ik kwam hem toevallig tegen op Facebook en hij stond in de buurt, dus ben ik maar gaan kijken. Ik had mezelf eigenlijk voorgenomen om bij minimaal vijf paarden te gaan kijken, maar Mick was de eerste, dus dat is mislukt”, lacht Grobbe. “Hij was te leuk, hij had een heel lief karakter. Hij was wel nog maar drie jaar en een hengst toen ik hem ging proberen, maar hij was gewoon super braaf.” 

De knop om 

“In het begin ging het wat stroef, vooral toen ik hem net had verhuisd. Hij was net gecastreerd, waardoor hij even op boxrust moest. Dat botste in het begin wel, een jong paard in een nieuwe omgeving. Het was even een maandje overleven, maar daarna ging het wel beter. Er draaide een soort knop om bij hem en toen was het gelijk helemaal goed. Toen is het wel echt mijn vriend geworden.” 

“Met rijden hadden we in het begin veel hulp. Hij was wel al zadelmak, maar dat was het ook. We zijn toen een maandje met hem bezig geweest en uiteindelijk liep hij, als driejarige, ook al alleen in het bos. Hij was heel braaf, daar heb ik niks op aan te merken.” 

“Het gaat momenteel echt super!” 

“Het gaat momenteel echt super! Hij loopt nu L2 dressuur met winst. We zijn heel rustig een beetje aan het oefenen voor het M, maar dat duurt misschien nog wel even. Verder loopt hij nu 1.00m parcoursen. Thuis gaat het ook super! Het is een lang paard, dus wat hij nog wel moeilijk vindt is om de motor achter aan te houden. Hij verslapt nog wel eens. Hij moet leren om achter continu die motor aan te houden, maar dat vindt hij nog wel moeilijk. Daar zijn we nu heel veel mee aan het oefenen en het wordt ook wel al steeds beter.” 

Toekomstplannen 

“Met dressuur dacht ik eerst dat het wel leuk zou zijn om uiteindelijk een keer M te starten. Daar zijn we redelijk dichtbij momenteel, dus misschien zit het Z er ook nog wel in. Wie weet gaan we dat nog wel een keer proberen. Met springen zou ik het leuk vinden om een keer M of Z te rijden, maar je weet nooit wat er tussendoor gebeurd”, sluit de amazone af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Pieter Sorber