Lysette Muller en Thor, Foto: Bobbie Lee Bakkum & Hip-pix Fotografie
Lysette Muller en Thor, Foto: Bobbie Lee Bakkum & Hip-pix Fotografie

Lysette Muller: “Toen ik Thor zag wist ik meteen dat ik hem onwijs leuk vond”

Algemeen

Toen Lysette Muller opzoek ging naar een nieuw paard was de driejarige Andalusiër Thor niet helemaal wat ze in gedachten had. Tijdens hun eerste ontmoeting was ze echter meteen verliefd. Thor bleek heel braaf en betrouwbaar en de twee hadden direct een klik. Inmiddels zijn ze lekker aan het rijden en voornamelijk veel plezier aan het hebben.  

Advertisement

Een directe klik 

“Ik heb Thor nu denk ik anderhalf jaar. Een vriendin van mij heeft hem gevonden via internet. Hij komt oorspronkelijk uit Spanje, maar toen ik hem kocht was hij al zo’n twee maanden in Nederland”, begint Muller. “Toen ik hem kocht was hij drie jaar oud en nog hengst. Ik wist wel meteen dat ik hem zou laten castreren. Dat was wel echt een bewuste keuze. Ik ben blij dat hij nu in de zomer gewoon op het land kan, dat vind ik wel echt belangrijk.” 

“In het begin twijfelde ik of ik wel zo’n jong paard wilde, maar toen ik hem zag wist ik meteen dat ik hem onwijs leuk vond. Hij is gewoon echt heel braaf. Ik heb hem voor het rijden eigenlijk nooit hoeven longeren, wat natuurlijk heel fijn is voor een driejarige. Hij voelde gewoon heel betrouwbaar en dat ik hem zag wist ik meteen dat ik hem heel leuk vond, we hadden meteen een klik.” 

“Het voelde meteen wel heel makkelijk” 

“Toen ik hem verhuisde naar onze huidige stal was hij meteen heel braaf. Hij had natuurlijk nog wel heel weinig conditie, dus hij was vrij snel moe. Toch kan ik niet anders zeggen dan dat hij echt onwijs braaf was. Hij is heel nuchter en heel geïnteresseerd in alles, dus in die zin voelde het meteen wel heel makkelijk. Natuurlijk heeft hij ook wel eens een ondeugende periode, maar dat is meer gewoon uitproberen. Dat hoort natuurlijk ook gewoon bij het paard zijn.” 

Slim en leergierig 

“Thor is echt heel slim. Hij leert dingen heel erg snel, wat natuurlijk heel leuk is. We zijn nu lekker aan het lessen en aan het rijden. We zijn een beetje aan het oefenen met wijken, dat is hij nu aan het leren. Dat soort dingen pakt hij heel snel op, dus dat is heel fijn. Hij begint ook steeds meer conditie te krijgen, dus je ziet dat hij het ook was langer aan het volhouden is. We kunnen nu echt meer gaan doen.” 

Toekomstplannen 

“We willen in de toekomst gewoon veel plezier hebben. Of ik wedstrijden ga rijden weet ik nog niet helemaal. Misschien gaat het wel kriebelen en misschien niet. Het belangrijkste is gewoon dat we lekker plezier met elkaar hebben”, sluit Muller af.  

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Bobbie Lee Bakkum & Hip-pix Fotografie