Afbeelding

Meggie Van Maare: “Tegen alle verwachtingen in kwam ik thuis met een minitinker”

Algemeen

Ondanks dat Meggie van Maare eigenlijk op zoek was naar een haflinger om de sport mee in te gaan, kwam ze een advertentie tegen van een minitinker die haar gelijk aansprak. Ze werd op slag verliefd op de bonte pony en toen ze de naam Maggiemai te horen kreeg wist ze dat het zo moest zijn. Ondertussen heeft de combinatie elkaar helemaal gevonden en worden de eerste meters in de dressuurring gemaakt, wat door goede resultaten smaak naar meer. 

Advertisement

Totaal anders

“Nadat ik mijn vorige twee KWPN’ers in moest laten slapen, besloot ik op zoek te gaan naar iets totaal anders”, steekt de amazone van wal. “Ik wilde een Haflinger waarmee ik ver kon komen in de dressuur. Uiteindelijk ben ik bij veel paarden wezen kijken, maar er was telkens geen klik, dus ik besloot eens op Facebook te kijken of er daar een paard voor mij te vinden was.”

Klik

Op Facebook vond Van Maare de ondertussen 10-jarige Maggiemai. “Het klikte gelijk met de eigenaresse dus ik besloot een afspraak te maken. Toen ik voor het eerst kwam kijken wist ik nog niet hoe het paard heette, dus toen de eigenaresse haar naam noemde schoot ik gelijk in de lach, want we hebben bijna dezelfde naam. Daarbij kwam ook nog eens bij dat het klikte aan alle kanten. Ondanks dat het totaal niet was wat ik zocht, kwam ik echt thuis met een minitinker.”

How to Horse

Sinds 2017 is de combinatie druk bezig met grondwerk en dressuur. “Tijdens mijn zwangerschap hebben we een pauze gehad en nu zijn we weer hard aan het trainen. Afgelopen maand werd er een wedstrijd georganiseerd door mijn instructrice Eveline Esser: How to Horse. Hier werden we tweede en derde. Ik ben heel blij met Eveline als instructrice, want door haar begrijp ik mijn pony veel beter.”

Tijd

De amazone is erg trots op de wedstrijdresultaten. “Maggiemai heeft een onwijs gaaf karakter en ik wil heel graag het M2 halen met haar. Je ziet niet vaak minitinkers op dat niveau, maar we hebben de tijd en trainen door. Al denk ik dat mijn dochter haar tegen die tijd al heeft gestolen, en dat mag”, sluit ze vrolijk af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Philippine