Afbeelding

Dani Hage: “Wat ik met Macareno heb, heb ik nog nooit met een paard gehad”

Dressuur

Toen Dani Hage noodgedwongen haar verzorgpony Nady in moest laten slapen, ging ze langzaam op zoek naar haar eerste eigen paard. Haar oog viel op slag op een advertentie van de schimmelruin Macareno en ook de eerste ontmoeting verliep goed. Ondertussen leiden amazone en paard elkaar op en liggen er grote doelen in het verschiet.

Advertisement

Eigen paard

“Nady was echt mijn beste vriendinnetje. Helaas moest ze ingeslapen worden omdat ze ziek was en niet meer beter werd”, blikt de amazone terug. “Toen ben ik langzaam op zoek gegaan naar een eigen paard want ik miste de paarden toch wel. Op internet zag ik een advertentie van Macareno staan. Ik dacht eigenlijk gelijk: ‘Dit is hem!’. Vervolgens zijn we bij hem wezen kijken, hebben we hem laten keuren en mee naar huis genomen.” 

Plezier

Het was een bijzonder moment voor Hage. “Als klein meisje droomde ik al van een eigen paard. Ondanks dat Macareno nog erg jong was en niks kende, wenden we al snel aan elkaar. Het eerste jaar werkten we vooral vanaf de grond zodat we een band op konden bouwen, wat ook goed gelukt is. Daarnaast wilden we voornamelijk plezier maken.”

Grondwerk

Toen de ruin oud genoeg was besloot Dani hem in te rijden. “Na een tijdje grondwerk te hebben gedaan ben ik een keer op zijn rug gaan zitten, wat gelijk vertrouwd voelde. Macareno deed het zo goed dat ik nooit zenuwachtig ben geweest, we konden zelfs na een paar ritjes al mee op buitenrit met een groep. Door dit soort dingen te doen heb ik hem beetje bij beetje ingereden.”

Trots

Toen de schimmel eenmaal gewend was aan het zadel, besloot de amazone om hem ook fanatieker te gaan rijden. “Ook het rijden in de bak pakte hij heel goed op. Hij kan ontzettend leuk lopen en ik ben ook heel benieuwd hoe we er over een paar jaar voor staan. Ik ben toch wel trots op mezelf dat ik het tot nu toe allemaal zelf heb gedaan. Nu zijn we dressuurmatig aan het rijden en lijkt het mij ook heel leuk om wedstrijden te starten over een tijdje, om uiteindelijk zo ver mogelijk met hem te komen. Het belangrijkste vind ik dat we samen het plezier blijven houden, Macareno is echt mijn allerbeste vriend. Wat ik met hem heb, heb ik nog nooit met een paard gehad. Ik hoop hem voor altijd bij me te houden”, sluit ze enthousiast af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Anne van Tillo