Afbeelding

Anne Zweverink: “Obession gaf mij een gevoel dat niet te beschrijven was”

Algemeen

De 16-jarige Anne Zweverink is al vanaf jongs af aan besmet met het paardenvirus en wist het zowel bij de pony’s als tussen de paarden tot het Z te schoppen. Nadat ze haar vorige pony Coco Chanel verkocht, werd ze op slag verliefd op de destijds 3-jarige Obession (v. Fontaine), waar ze momenteel een stijgende lijn mee te pakken heeft.

Advertisement

Klik

“Obession kwam net van transport aan op een stal”, blikt de amazone terug op het moment dat ze haar merrie voor het eerst zag. “Bij de eerste bezichtiging voelde ik meteen een klik. Ze volgde mij overal waar ik ging, het gaf mij een gevoel dat ik niet kan beschrijven.”

Niet vlekkeloos

Na de tweede bezichtiging was de amazone verkocht. “Al wisten we natuurlijk wel dat het beleren van een jong paard uiteraard niet volledig vlekkeloos en probleemloos verloopt. Mijn intenties met Obsession zijn vooral het vormen van een combinatie, met als doel uiteindelijk de wedstrijdsport in te gaan.”

Afwisseling

Naast Obsession rijdt Zweverink ook nog de 4-jarige Poorzicht’s Jägermeister voor Stal Spoorzicht. “Dit is echt een superlieve ruin. Persoonlijk vindt ik afwisseling heel erg belangrijk. We gaan regelmatig heerlijk het bos in en maken regelmatig een sprongetje. Momenteel zijn we Obession zadelmak aan het maken, wat boven verwachting gaat want ze is super braaf. We zijn ons erg aan het focussen op ontspanning.”

Karakter

Plezier staat hoog in het vaandel bij de combinatie. “Obsession is een merrie met veel karakter en ik vind het belangrijk dat zij er alle plezier in blijft houden. Wij doen alles rustig aan op haar tempo. Uiteindelijk hoop ik met haar ooit ook zo te kunnen schitteren in de wedstrijdring als met mijn voorgaande pony. Ik ben vooral trots op het feit dat we op vertrouwen al veel bereikt hebben. Ik heb haar nou zo ver dat ik alleen met haar met een lange teugel het bos in kan. Onze dromen gaan wij zeker najagen, maar alles op zijn tijd.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Thelifeof.Obsession is ook te volgen op Instagram.

Foto: Tyrza van Maanen photography