Afbeelding

Bente Reitsma: “Ik wist gelijk dat Luciano mijn droompony is”

Algemeen

Bente Reitsma en haar E-pony Luciano (Vigaro) zetten goede scores neer op de Friese kampioenschappen die verreden werden in Harich. De combinatie scoorde een gemiddeld percentage van 68,79% in het L2 wat zorgde voor een dubbele onderwinning bij de D/E-pony’s. De 14-jarige amazone blikt positief vooruit op het NK.

Advertisement

Eerste prijs

“Op de eerste dag had ik voor m’n gevoel echt een hele fijne proef gereden. Luciano was wel een beetje druk dus tijden het aangalopperen gaf hij een bokje, maar ondanks dat liep hij echt ontzettend fijn en konden we echt alles laten zien”, begint de amazone te vertellen. “De tweede dag was dit ook weer het geval. De proef ging helemaal foutloos en ik had er echt een mega goed gevoel bij. Op de eerste dag had ik 207,5 en 218 punten en stonden we op een eerste plek. Dit had ik echt niet verwacht, maar ik was natuurlijk super blij. De tweede dag hadden we 199,5 en 200,5 punten, waar ik ook heel blij mee was, want hierdoor werd ik op de tweede dag ook eerste.”

Wijken

De 14-jarige amazone geeft aan dat ze heel tevreden is over allebei de dagen. “Het wijken ging heel goed, hier hebben we ook hard op getraind omdat dit nooit onze beste oefening was, al kregen we daar nu een negen voor. Daarnaast sprong de middendraf er heel erg uit. Luciano heeft zo’n geweldige draf dat dat er eigenlijk altijd wel heel opvalt. Achterwaarts mocht wel iets beter want dat ging een beetje scheef, maar daar kunnen we dan weer mooi aan werken voor de volgende keer.”

Kampioen

Reitsma zit nu bijna anderhalf jaar in het zadel van de 6-jarige pony. “Tijdens het kijken was er gelijk een klik en ik wist zeker dat hij mijn droompony is. Toen we hem kochten kende hij alleen de basis, we hebben door de jaren heen dan ook heel veel van elkaar geleerd. Tijdens het afgelopen indoor seizoen zijn we reservekampioen geworden in de L1, en nu zijn we gewoon kampioen in de L2”, vervolgt ze trots. 

Concurrentie 

De combinatie houdt zich de komende tijd bezig met de voorbereiding op het NK. “We gaan nu vooral lekker doortrainen, veel lessen nemen en echt de puntjes op de i zetten. Ik weet niet heel goed wat ik kan verwachten, er is natuurlijk veel concurrentie en veel sterke combinaties, maar we gaan heel erg ons best doen.”

Droom

“Mijn allergrootste droom is om ooit een internationale wedstrijd met Luciano te rijden. Dat is natuurlijk echt nog heel ver weg voor ons, maar dat lijkt me echt super gaaf”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Bente Reitsma