Conny van Someren en Don Jon Hz
Conny van Someren en Don Jon Hz Foto: Privébezit

Conny van Someren: “Don is onze nummer één, voor hem doen we alles”

Algemeen

Conny van Someren beschouwt haar veertienjarige Don Jon Hz (v. Colandro) echt als een gezinslid. Het hele gezin is nauw betrokken bij de KWPN-ruin en geniet met volle teugen van hem. Hij is zo belangrijk voor ze, dat ze onlangs hebben besloten om een grote stap te nemen: een klein huis met een groot stuk grond kopen, zodat hij aan huis kan komen te staan. Voor veel paardenliefhebbers een grote droom! 

Advertisement

“We wisten het meteen”

Conny heeft Don nu iets meer dan zeven jaar in haar bezit. Ze kocht hem destijds op een handelsstal voor springpaarden, maar dat was meer toeval. Ze ging in eerste instantie namelijk kijk voor een ander paard dat daar stond. “Don kwam binnenlopen en toen wisten we meteen dat hij het was”, steekt ze van wal. “Zijn hele houding sprak ons aan. Mijn ene dochter wilde graag een springpaard, ik wilde er graag een om lekker mee buiten te rijden en mijn andere dochter wilde graag recreatief rijden. Don had een heel rustige uitstraling, vandaar dat ik hem zo leuk vond.”

Veelzijdig

Zo rustig als de ruin toentertijd oogde, is hij nu nog steeds. Het is een echt familiepaard. Zowel Conny als haar dochter starten momenteel Z1-dressuur met hem. “Ik wordt 57, dus ik hoef niet zo’n bokkend paard onder me”, gaat ze lachend verder. “Hij kan af en toe wel heet worden, maar zodra ik erop ga zitten, is hij áltijd rustig. Het is een schat van een paard en we doen alles met hem. We nemen hem mee op vakantie, rijden Z1-dressuur met hem, mijn ene dochter springt en crosst met hem en de ander rijdt hem af en toe recreatief. Het is echt een super veelzijdig paard en we zijn heel erg blij met hem!”

“Een droom die uitkomt”

“We gaan heel veel weekendjes weg met hem, want hij is voor ons echt een familielid. Onlangs hebben we zelfs een heel klein huisje gekocht met een heel groot stuk land erbij, zodat hij mooi aan huis kan staan.” Binnenkort krijgt Conny de sleutel van haar droomplekje en gaat ze hard aan de slag om er iets moois van te maken. “Zodra alles daar klaar is, komt Don lekker aan huis. Ik ben echt helemaal gelukkig en vind het helemaal geweldig. Dit is wel echt een droom die uitkomt! Wij doen alles voor hem en hem alleen zetten vond ik zielig, dus we hebben ook een Haflingerveulentje erbij gekocht. Ik kwam Novalie online tegen en haar hoofdje sprak me meteen aan. Mijn man zei nog ‘Oké we gaan kijken, maar we kopen haar niet”. Maar dat is mislukt, want in oktober komt ze naar ons toe!”, lacht Conny.


Foto: Privébezit

“Hij is onze nummer één”

“Don is onze nummer één, dus voor hem doen we alles. Dat we een uur naar ons werk moeten rijden, vinden we helemaal niet erg. Het hele gezin is blij met deze kans, dus ik hoop dat we er lang van kunnen genieten. Met Don wil ik vooral genieten en kijken hoe ver we nog kunnen komen. Novalie zou ik sowieso graag voor de kar willen beleren. Dat lijkt me heel erg leuk voor later, voor als ik niet meer rij. Verder zal zij natuurlijk ook mee gaan op onze weekendjes weg als ze daar oud genoeg voor is. Dan gaan we met de paarden, de honden en fietsen. Bijna het hele huishouden gaat mee!”, sluit ze af. 

Afbeelding