Renée Mudde en Stal Welgelegen's Vlekje
Renée Mudde en Stal Welgelegen's Vlekje Foto: QR-Photography

Renée Mudde: “Ik ga er alles aan doen om hem relaxed de baan door te kunnen sturen”

Dressuur

Hoewel Renée Mudde haar Stal Welgelegen’s Vlekje (v. Johnson) nog niet zo lang in bezit heeft, weet ze wel al waar ze met de dertienjarige ruin naartoe wil werken: hun Lichte Tour-debuut.

Advertisement

Oproepje

“Ik heb Vlekje pas sinds januari, maar wat ik van hem weet is dat hij in zijn jonge jaren in Italië heeft gewoond. Toen mijn vorige paard overleed, heb ik een oproepje geplaatst voor een leuk dressuurpaard en zo is hij bij ons terecht gekomen!”, vertelt Renée.

“Hij was het gewoon”

“We zochten geen bewegingswonder, maar gewoon een leuk paard waarop mijn moeder en ik dressuur kunnen rijden. Ik wilde eigenlijk geen groot paard, dus toen we het bericht kregen dat hij 1,78 m was, schrok ik wel even. De eerste keer dat ik hem zag, wist ik ook echt even niet wat ik ermee moest. Ik vond hem heel indrukwekkend, maar toen ik er eenmaal op zat, was er gelijk een klik en verdwenen al mijn eisen. Hij was het gewoon!”

Wedstrijdspanning

“Hier in Nederland heeft hij Z2 gelopen, maar ik weet niet wat hij daarvoor heeft gelopen. Daardoor kan ik wel mooi met hem doorstarten, want ik ben zelf L2. Mijn uiteindelijke doel is toch wel om met hem mijn droom van rijden met een slipjas in vervulling te laten gaan. We hebben wel eens een wedstrijd gereden, maar dat was echt een ramp. Hij was helemaal niet braaf in de ring. De vorige eigenaren hadden wel verteld dat hij veel spanning op zou bouwen, maar dat had ik een beetje onderschat”, lacht Renée. “We gaan nu eerst goed oefenen met vertrouwen krijgen op vreemd terrein en dan gaan we in augustus weer een poging wagen. Ik ga er alles aan doen om hem relaxed de baan door te kunnen sturen.”

Door het vuur

“Vlekje is verder een enorm lief paard dat heel hard wil werken. Als je hem voor je hebt gewonnen, gaat hij echt door het vuur. Het is het meest lieve paard waar ik ooit mee heb mogen werken. Hij haalt met rijden wel grapjes uit, maar dat geeft toch weer wat extra’s aan een paard.”

Plezier

“Ik wil gewoon heel veel plezier gaan maken met hem. Die slipjas is mijn droom, maar ik vind het wel belangrijk om te kijken hoe ver we kunnen komen met plezier. Het moet wel leuk blijven voor ons beide, dus als we uiteindelijk niet in de Lichte Tour uitkomen, vind ik dat ook helemaal prima. Ik wil ook lekker het bos in kunnen en gewoon lol hebben met hem!”, sluit ze af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto: QR-Photography