Marit Fransen en Larznik
Marit Fransen en Larznik Foto: Privébezit

Marit Fransen: “Heel erg dankbaar voor alle kansen die ik met hem krijg”

Dressuur

Zondag reed Marit Fransen haar laatste selectiewedstrijd in het M1 met haar zesjarige Larznik (v. Zonik). Met een eerste en derde plaats kijkt ze ontzettend tevreden terug op de wedstrijd en hoopt ze van start te mogen gaan op de regiokampioenschappen. 

Advertisement

“Hij sprak me meteen aan”

“Ik heb Larz sinds maart 2020. Hij was toen vier jaar oud en nog hengst, dus we hebben hem eerst laten castreren. Het was echt liefde op het eerste gezicht. Zijn hoofdje sprak me meteen aan, hij heeft echt zo’n lief ponyhoofdje! Hij was destijds alleen zadelmak, dus ik heb hem zelf opgeleid tot waar we nu zijn”, vertelt Marit.

Veelzijdig

“In het begin moesten we best wel even zoeken met rijden, want hij was pas net zadelmak en ik kwam van de pony’s af. Door zijn fantastische karakter en instelling is dat gelukkig meer dan goedgekomen! Hij zet altijd zijn beste beentje voor en ziet overal het plezier van in! Hij vindt dressuren, springen en in het bos rijden allemaal super leuk.”

Constante proeven

“Larz is niet heel groot, maar wel dapper. Hij vindt het in de ring soms stiekem best spannend, maar hij zal me nooit in de steek laten, dus dat is heel erg fijn. Ik les al een aantal jaar met veel plezier bij Christianne Goes en het rijden in de lessen ging daardoor steeds beter, maar dat kwam er voorheen in de proeven nog niet helemaal uit. Ik vond het altijd best lastig om zelf echt te blijven rijden en niet alleen mee te liften op Larz, dus hier hebben we heel veel aandacht aan besteed! Gelukkig gaan de proeven nu steeds beter, waardoor ik met meer vertrouwen blijf rijden en we mooie constante proeven kunnen neerzetten!”

“Hij vindt het zelf ook leuk”

Afgelopen weekend startte de combinatie in Hagestein voor de laatste selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen. “Hij stond er heel fijn aan en begint steeds meer op zijn eigen benen te lopen. Hij wordt echt steeds stabieler en stoerder en dat zag de jury dit weekend gelukkig ook! Voor de eerste proef kregen we 68,33%. Bij de tweede proef was bij ons beide de pit er echt wel een beetje uit. Het was best warm en we waren wat moe na de eerste proef, dus het was allemaal wat minder stoer en er zaten wat meer fouten in, waardoor we op 63,17% uitkwamen. Larz is echt een super braaf paard op wedstrijd en hoewel hij het soms wat spannend vindt, zal hij me nooit in de steek laten en altijd iedere ring gewoon binnenlopen. Ik merk daaraan dat hij het zelf ook echt wel leuk vindt!”

Dankbaar

“Ik hoop op de regiokampioenschappen te mogen starten en daar een fijne proef te kunnen rijden. Op de lange termijn wil ik zo ver mogelijk met hem proberen te komen in de sport. Met een slipjas rijden zou heel erg leuk zijn, maar daar moeten we dan wel nog heel hard voor trainen en werken. We doen het rustig aan en dan gaan we het wel zien! Ik ben in ieder geval heel erg dankbaar dat mijn moeder altijd voor ons klaarstaat. Mijn vader stond ook altijd voor ons klaar, ook al had hij zelf niet zo veel met paarden. We moeten hem sinds maart missen, maar ik weet zeker dat hij vanaf boven heel trots meekijkt naar ons!”, sluit Marit af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Privébezit