Hollywood Star (Roepnaam: Rakker) is gestolen uit zijn wei aan de 2e Römerweg in Venlo
Hollywood Star (Roepnaam: Rakker) is gestolen uit zijn wei aan de 2e Römerweg in Venlo

Shetlander Hollywood Star gestolen uit weide Venlo *GEVONDEN*

Algemeen

UPDATE: Rakker is teruggevonden in Eindhoven en staat weer in zijn eigen weide.

Advertisement

Hollywood Star is in de nacht van 27 op 28 juni, of in de vroege ochtend van 28 juni, uit zijn weide gestolen. De zwartbonte hengst is tussen de 75 en 85 centimeter groot en is vanaf zijn geboorte bij de moeder van Daisy Netten. 

Hollywood Star (roepnaam: Rakker) stond al meer dan tien jaar samen met een Tinker merrie. “Die twee waren altijd samen en waren onafscheidelijk. Toen mijn ouders vanmorgen bij de weide aan de 2e Römerweg zagen ze dat een stuk schapendraad, dat naast de poort staat, was platgetrapt”, vertelt Daisy. “Ik zei nog tegen mijn man, ze hebben vast de accu die aangesloten is op de stroomdraad gestolen”, vult haar moeder aan. “Dat gebeurt namelijk wel vaker.”

Niet ontsnapt

“Natuurlijk weet je in eerst instantie niet of Rakker is ontsnapt of dat hij gestolen is, maar de Tinker is nog wel in de weide terwijl die twee onafscheidelijk waren. Ik acht de kans erg klein dat Rakker er vrijwillig in zijn eentje vandoor is gegaan. Daarnaast is de stroomdraad achter de poort netjes dichtgemaakt en het touw dat om de poort hing is verdwenen. De Tinker kón Rakker dus ook niet achtervolgd hebben. Ik ben ervan overtuigd dat er door mensen is gehandeld.”

Beloning

Rakker is een zwartbonte hengst van tussen de 75 en 85 centimeter groot. Hij is 12 jaar oud, gechipt, heeft lange manen en hij heeft voor het eerst een schuurplekje op zijn hals dit jaar. Hij is een echte familiepony en de kleindochters hadden veel plezier met hem.

Kom je Rakker (Hollywood Star) ergens tegen? Neem dan contact op met selintje2006@live.nl of bel naar 06-15568005. Er is een beloning voor de gouden tip.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Privebezit Daisy Nettten