Vito en Britt Dekker
Vito en Britt Dekker Naomi Jansen Fotografie

Britt Dekker moet afscheid nemen van Vito: “Wauw je was gewoon van mij”

Algemeen

Vandaag heeft Britt Dekker haar vijftienjarige Friese paard Vito in moeten laten slapen. Vito is sinds 2017 in eigendom van Britt, maar kampte helaas al jaren met blessureleed. In 2019 ging hij met vervroegd pensioen, nadat duidelijk werd dat de ruin te maken had met een slijmbeursontsteking.

Advertisement

Pijn

Britt vertelt: “Hij is in 2019 afgekeurd voor de sport, omdat hij op bepaalde plekken geen gewrichtsvloeistof meer aanmaakte. Maar hij mocht nog wel lekker op de wei. Dus heb ik hem bij een vriendin bij mij in de buurt neergezet en daar heeft hij de afgelopen drie jaar enorm genoten. Overdag stond hij lekker op de wei en ‘s avonds ging hij naar binnen. Helaas had hij de laatste tijd zoveel pijn, dat het voor hem niet meer te doen was. We hebben echt alles geprobeerd, maar er was niks meer mogelijk om hem te helpen.”

Vrijheid

“Mijn mooiste herinnering aan Vito is dat ik hem zonder zadel en hoofdstel heb leren rijden, dat was het ultieme gevoel van vrijheid en vond ik zo bijzonder om te doen. Met hem zwemmen was ook zo gaaf! Dat kon hij heel goed en vond hij heerlijk om te doen!”

Je bent van mij

“Vito was zo ongelofelijk lief en mooi, zo zijn er maar weinig. Ik vind het Friezen paard geweldig en ik vond het alleen al leuk om naar hem te kijken en te denken: wauw je bent gewoon van mij.” sluit Britt af. 

Bron: De Hoefslag