De stallen liggen op de begane grond, de rijhallen erboven
De stallen liggen op de begane grond, de rijhallen erboven

Manege de Wolf wordt eerste Nederlandse manege met twee verdiepingen “Droom die uitkomt”

Algemeen

Dominique van der Horst, eigenaresse van manege de Wolf, liep al lang met plannen rond om haar manege te laten verbouwen. Inmiddels is er een ontwerp, dat volledig aan de wensen van Van der Horst en haar man Brecht D’Hoore voldoet. 

Advertisement

Twee verdiepingen

De nieuwe manege komt naast de huidige manege. De paardenstallen komen op de begane grond en de rijhallen komen daarbovenop. Het wordt de eerste manege met twee verdiepingen in Nederland ooit.

De nieuwbouw krijgt meer en ruimere stallen, twee buitenpistes, grotere binnenbanen en een wedstrijdhal met ruime tribunes voor publiek en juryhokjes. Daarnaast komt er een restaurant van waaruit gasten de verrichtingen in de manege kunnen volgen. 

Bouwvergunning rond

“Dit is een droom die uit gaat komen”, zegt Van der Horst. De bouwvergunning is inmiddels goedgekeurd door de gemeente Woensdrecht. De nieuwe manege krijgt volgens Van der Horst de uitstraling van een hoeve en past geheel in het natuurlijke landschap van de omgeving. 


De plannen voor Manege de Wolf van bovenaf 

Verbouwing

Van der Horst verwacht dat ze in oktober kan beginnen met de bouw. De werkzaamheden zullen ongeveer anderhalf jaar duren. Tot dat de nieuwe manege gereed is, kan er gewoon gebruik gemaakt worden van de huidige manege. 

Wat er met het huidige restaurant dat aan de manege grenst, gaat gebeuren, kon Van der Horst maandagavond nog niet zeggen. Vorige week vrijdag liep het restaurant forse schade op door de storm Eunice. 

Restaurant

Wat ze alvast wel kan zeggen is dat het nieuw te bouwen restaurant, net als het huidige restaurant, niet alleen bedoeld is voor de klanten van manege de Wolf. Iedereen is van harte welkom in het nieuwe restaurant, ook niet-paardenmensen. 

Bron: BN DeStem

Foto: Digishots

De plannen voor Manege de Wolf van bovenaf