Afbeelding
Margriet Markerink

Koninklijke hoogheid : Het Paard

Algemeen

Op school of tijdens het werk ben jij degene die bepaalt wat er gebeurt. Je bent de gangmaker en degene die bepaalt wat er die dag gaat gebeuren. Tot je op stal komt en Zijne Koninklijke Hoogheid Het Paard zijn neus tegen je wang aanlegt.

Advertisement

Op wedstrijd

Je gaat op wedstrijd. De hele dag ervoor ben je al bezig met alles schoonmaken. Je paard te wassen, vlechten maken. Je regelt een groom en een lezer. Je gaat op tijd naar bed, om maar goed uitgerust op wedstrijd te gaan, maar dan besluit je paard om een pyjama-dag te houden. Bij het laden weigert je paard de trailer op te lopen, maar uiteindelijk met een kilo brokken en een pak suikerklontjes achter de kiezen besluit hij dan toch maar mee te werken. Je bent net op tijd op de wedstrijd om vanuit de trailer zo de ring in te gaan. Met een inmiddels vieze rijbroek en je haren coup ontploft rij je je proef. Je paard moet weer op de trailer, maar nu besluit hij dat het toch wel heel gezellig is op de wedstrijd en kijkt zijn ogen uit naar al zijn vriendjes. Dus die trailer gaat hij voorlopig nog niet op. Gelukkig hebben ze in de kantine ook nog suikerklontjes.

Tropische vakantie

Je partner zeurt al jaren om die vakantie naar Bali. Echter jouw vakantiedagen zijn al lang op door het wachten op de hoefsmid, het rondjes stappen met je paard met buikpijn of omdat je viervoetige prins toch echt een hele schone stal verdient en daar ben je ook al je vrije dag aan kwijt. 

Een oude winterjas

De winter staat voor de deur en je winterjas heeft zijn beste tijd wel gehad. Eigenlijk had hij dat twee jaar geleden al, maar nu zie je een winterdeken in een wel heel mooie kleur in de ruitershop liggen. Er liggen er nog wel drie in de kast, maar deze past zo mooi bij het halster. Helaas vindt je prins de kleur toch niet zo mooi, dus binnen een week heeft hij de deken al weer aan stukken om zijn lichaam hangen. Maar je kunt je paard toch geen kou laten krijgen. Dus daar ga je weer met je jas vol gaten en een rits die niet dicht kan richting de ruitersportzaak. 

Rugpijn

Van al dat mesten heb je toch wel veel pijn in je rug. Een masseur zou een welkome afwisseling zijn. Echter jouw Koninklijke Hoogheid kan ook erg genieten van zijn fysiotherapeutische behandeling en zijn pedicure. Dus toch maar weer een oude pot tijgerbalsem uit de kast getrokken en hopen dat het morgen beter gaat.

Ontploft huis

Het bed van je prins is om door een ringetje te halen. Geen stro sprietje ligt verkeerd en alle bandages en dekjes liggen op kleur gesorteerd. Nu je goed kijkt heb je wel heel veel verschillende kleuren. Maar goed, je paard moet dan ook wel goed voor de dag komen. Na een lange dag op stal de dienstbode te hebben uitgehangen, ga je naar huis. Daar liggen je kleren van de afgelopen drie dagen naast je bed. Je bed moet ook hoognodig verschoond worden en de vaat van gisteren staat nog op de aanrecht.