Premie Hengsten Dressuur
KWPN Hengstenkeuring 2022
© Digishots
Premie Hengsten Dressuur KWPN Hengstenkeuring 2022 © Digishots DigiShots

MT Stables , ondernemer van het jaar: “Super trots”

Algemeen

Op de hengstenkeuring zijn Marcel en Tamara van Manen uitgeroepen tot Hippische ondernemer van het jaar 2021. Een verkiezing die jaarlijks gehouden wordt en waar anderen je voor opgeven. 

Advertisement

Selectie

Uit alle aanmeldingen worden ongeveer 50 bedrijven gekozen. Studenten brengen een bedrijfsbezoek. Op deze manier wordt de groep genomineerden teruggebracht naar ongeveer tien. De volgende stap is het maken van de top drie. 

“De waardering van de klanten is super”

“Wij zijn natuurlijk ongelooflijk trots”, vertelt Marcel. “Het begint er al mee dat andere het de moeite waard vinden om ons aan te melden. Alleen dat is al een waardering die je trots maakt. Het zijn wel je klanten, die op deze manier hun waardering uitspreken. we weten nog niet wie het waren, maar daar komen we vast nog wel achter.”

Begonnen met een oude schuur

“Wij zijn tien jaar geleden begonnen met een oude schuur. Het klaarmaken van jonge paarden voor de sport is onze hoofdzaak. Hier vloeit automatisch het klaarmaken voor de keuring uit voort. In die tien jaar zijn wij uitgegroeid van een kleine oude schuur naar een professioneel paardenbedrijf . De hele wereldtop weet ons inmiddels te vinden. Niet dat we daar de hele dag mee bezig zijn. Maar het maakt wel trots.”

Durven te specialiseren 

Volgens het juryrapporti s MT Stables een bedrijf die het aangedurfd heeft zich te specialiseren in jonge paarden. In de paardenwereld is men geneigd om van alles een beetje te doen, terwijl de kracht ligt op focussen. In korte tijd hebben ze een hecht netwerk aan klantencontacten opgebouwd waardoor ze talentvolle paarden van uit heel Europa krijgen. Zoveel, dat ze inmiddels zelf al een selectie kunnen maken, met welk paard ze aan de slag gaan. MT Stables is een bedrijf waar de hele Nederlandse hippische sector trots op is.

Vier premiehengsten

“Alle vier de premiehengsten van de KWPN hengstenkeuring kwamen van onze stal”, vertelt van Manen trots. “Wij hebben ze alle vier hier klaar gemaakt. Dan doe je iets goed. We hebben een team waar ik oprecht trots op ben.”

Bron: De Hoefslag