Anouk Noordman - Atze
Subtop De Meern 2021
© Digishots
Anouk Noordman - Atze Subtop De Meern 2021 © Digishots Leanjo de Koster

Odeer van Anouk Noordman gooit hoge ogen tijdens de hengstenkeuring

Fokkerij

Anouk Noordman heeft alle reden om trots te zijn. Hun tweeëneenhalf jarige hengst Odeer is door naar de tweede bezichtiging bij de Gelderse paarden. Nou zijn dat er wel meer, maar Odeer is gefokt uit een vader en moeder die ook in eigendom zijn van Noordman.

Advertisement

Prachtige vos

“Odeer is een prachtige vos”, vertelt Anouk enthousiast. “Ik heb helemaal geen verstand van een hengstenkeuring. Gerrit van Heijst heeft dit allemaal geregeld. Ik had daarom helemaal geen idee wat ons te wachten stond. Dat Odeer nu door is naar de tweede bezichtiging , is natuurlijk geweldig.”

Dubbel bijzonder

“Wat het dubbel bijzonder maakt, is dat beide ouders ook van ons zijn. Zijn vader Atze (v. Astor) is als vierjarige bij ons op stal gekomen. Wij hebben hem samen met Gerrit van Heijst in eigendom. Ik heb hem toen zadelmak gemaakt en doorgetraind. Op achtjarige leeftijd liep hij onder mij al in de Grand Prix. Het is zo’n stoer paard. Een echte hengst aan de hand, maar onder het zadel ontzettend nuchter. Atze is ook erkend voor het KWPN.”

Vier veulens

De moeder van Odeer is Zeronica.(v. Talos). Ook haar start ik in de Grand Prix. Zeronica is inmiddels zeventien jaar. Ze heeft vier veulens voortgebracht. Ze heeft het predicaat Elite Sport. Haar heb ik ook helemaal zelf opgeleid. Zij is net als Atze heerlijk nuchter.”

Stoer en nuchter

“Het leuke aan het Gelders paard is dat ze stoer gebouwd zijn. Niet zo bloederig. Daarbij hebben ze veel werklust, zonder dat ze overal voor wegspringen.” vertelt Anouk. ‘Ik denk dat een kruising van een Gelders paard met een KWPN-er een goede combinatie kan zijn. Het voegt net wat meer body toe. Ook het karakter wordt wat nuchterder. Ik ben helemaal weg van het Gelderse paard. “

We wachten af

“Met Odeer wachten we gewoon af wat er nu gaat gebeuren. Hij gaat eerst naar de tweede bezichtiging. Wordt hij goedgekeurd, dan zijn we dolblij. Zo niet, dan gaan we hem in de toekomst zadelmak maken en trainen. Het is gewoon een heel goed paard.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan