Anouk Noordman - Atze
Subtop 2017
© DigiShots
Anouk Noordman - Atze Subtop 2017 © DigiShots

Subtop | Anouk Noordman: 'Ze stonden er heel goed aan”

Dressuur
Advertisement
Anouk Noordman kwam met twee paarden aan start tijdens het meetmoment in Boijl. Ze reed haar merrie Zeronica (v. Talos) naar het oranje lint met 69,18%. Haar hengst Atze (v. Astor) werd tweede met 68,59% in de Grand Prix.

Paarden naast de baan

Noordman vertelt "Atze was heel erg aan het kijken naar jonge paarden naast de baan. Ze gingen net naast de bak staan toen ik moest starten. Dat vond hij wel interessant waardoor er wat kleine foutjes inslopen. Bij het aanpassageren sprong hij aan in galop. De serie om de pas gaat altijd goed maar nu sprong hij ze niet mooi achter elkaar. Dat was zonde, want hij stond er heel goed aan.”

Negen voor uitgestrekte draf

De juryleden schreven €˜Hij wordt steeds ruiger en hij staat er goed aan!' "Voor de uitgestrekte draf kreeg hij een negen, die was echt fijn. De piaffe en passage waren niet zijn sterkste punten maar dat wordt steeds beter.”

Veulen

"Zeronica liep ook een fijne proef, het ging al weer een stuk beter” vertelt Noordman. "Ze had de focus niet helemaal bij mij. Haar veulen stond op de trailer waardoor er wat foutjes in kwamen. Beide paarden zijn al een tijd niet mee geweest op concours. In de serie om de pas ontstond een grote fout die niet nodig was. Als ik die foutjes eruit kan poetsen dan kunnen de punten nog zeker omhoog. De piaffe en passage kan ze heel apart, haar manier is echt heel goed. Dat zijn onderdelen waar we altijd punten op scoren. Ze kan heel hoog haar benen opgooien en van de grond komen. Haar veulen is inmiddels 4,5 maand oud en een nakomeling van de tuigpaard hengst Kenzie. We proberen altijd de veulens mee te nemen als ze nog bij de moeder lopen. Ik hou ze aan tot ze drie jaar zijn en maak ze dan zadelmak. Daarna maken we de keuze of we ze houden of verkopen.”

Geesteren

Noordman gaat komende maanden vaker op concours. "We gaan lekker door en eind deze maand naar Geesteren. In september doen we mee met de Subtop driedaagse in Tolbert. We gaan volop door met oefenen en weer lekker op pad.” Tekst: Michelle Klutman Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan Foto: Digishots