Veronique Roerink - Flanell
Subtop Tolbert 2020
© DigiShots
Veronique Roerink - Flanell Subtop Tolbert 2020 © DigiShots DigiShots

Veronique Roerink: “Zo trots dat Oberon premiehengst is!”

Algemeen

Grand Prix-amazone Veronique Roerink doet het niet alleen zelf goed tussen de witte hekjes, ze fokt ook kwaliteitsvolle dressuurpaarden. Een van haar fokproducten heeft het nu tot premiehengst geschopt op de Westfaalse hengstenkeuring. 

Advertisement

Het gaat om de bijna driejarige Oberon (Indian Rock v. Negro  x Khaleesi v. Don Schufro), die als veulen is gekocht door de familie Rothenberger. De Rothenbergers kochten eerder al Roerinks Grand Prix-paard Flanell (v. Apache). De merrie wordt nu gereden door Semmieke Rothenberger.

“Fijn om alles van de zijlijn mee te maken”

 Veronique  Roerink vertelt aan Hoefslag: “We zijn ontzettend trots op Oberon! We hebben ons eigenlijk altijd op merries gericht, hengsten zijn niet echt onze afdeling. Daarom worden hengstveulens bij ons altijd verkocht. De familie Rothenberger kocht Oberon toen hij 3 maanden oud was.”

“Het is dan altijd afwachten hoe zo’n veulen zich ontwikkelt en wat de nieuwe eigenaar ermee doet. Oberon is ons eerste hengstveulen dat de goede leeftijd had voor een keuring. Zijn eigenaren gaan er ook voor en hebben hem alle kansen gegeven. Het is heel fijn om dat vanaf de zijlijn mee te maken. Als veulen was hij al heel mooi en correct, alles klopte.”

“De best mogelijke plek om een paard heen te verkopen”

“We hebben een heel goed contact met de familie Rothenherger. Zij gaven ons tijdens de opfokperiode van Oberon ook regelmatig updates. Flanell staat daar dus ook, net als een zoon van Flanell die intussen geruind is. Die twee paarden worden allebei gereden door Semmieke. Ik ga ook regelmatig op bezoek bij de familie Rothenberger. Semmie laat me dan zien welke vorderingen ze met Flanell maakt. Ze houdt me van alles op de hoogte. Het is volgens mij de best mogelijke plek om een paard heen te verkopen.”

“We hebben mazzel gehad dat alles zo is gelopen en dat we zo’n goed contact hebben. Soms verkoop je een veulen waar je dan nooit meer iets van hoort. Maar met Oberon beleven we het allemaal mee. Door de coronaregels zijn we zelf niet naar de hengstenkeuring gegaan, maar het was heel spannend om het via de livestream mee te volgen!”

“Soms onwerkelijk”

Glen Moray (v. Apache), de halfzus van Flanell, loopt nu in de Grand Prix. Daar ben ik ontzettend lekker mee bezig en ze ontwikkeld zich erg goed. Khaleesi, de moeder van Oberon is nu zes jaar oud. Daarvan zeg ik al sinds haar derde dat ze mijn volgende Grand Prix-paard wordt. Ze heeft zoveel motor en power achteraan, die gaat het ook gewoon doen. En inmiddels heb ik ook nog een aantal hele goede jonge paarden. Die komen allemaal uit dezelfde lijn, het zijn zusjes en halfzusjes. De trainingspaarden heb ik afgebouwd, nu rijd ik mijn zelfgefokte paarden. “

“Soms heb ik wel een momentje dat ik het allemaal heel onwerkelijk vind dat ik zoveel goede paarden kan. Daar heb ik zoveel geluk mee!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: DigiShots