Fokkerij

  • aangepast 14 juli 2021 17:13

Bijzonder weekend voor KWPN-hengst Ferguson

Sinds gisteren kan de hengst Ferguson (Hann, Old, KWPN, Floriscount x Lauries Crusador xx) een unieke gebeurtenis op zijn conto schrijven: hij werd binnen een halve dag vader van een volle zus en broer! ‘s Middags werd in de wei een merrietje dat via OPU/ICSI tot stand gekomen is, geboren. In de nacht van zondag op maandag zag een hengstveulen uit dezelfde combinatie, moeder Black Beauty LL (UB40 x Ferro), het levenslicht. De Elite-merrie Black Beauty is ook de moeder van Janeiro Platinum (DWB, OLDBG, SWB-gekeurd, v. Sezuan) en de tweede bezichtigingshengst Mission (v. Eyecatcher).

Geweldige IBOP-score

Op dezelfde dag dat het merrietje geboren werd, liep de Ferguson-dochter My Precious (mv. Vivaldi) met Kisten Brouwer naar een torenhoge IBOP-score van 88 punten. Ze kreeg daarmee direct het Elite-predicaat. Volle boer van My Precious, Kenzo, haalde de tweede bezichtiging bij het KWPN en overtuigde als vierjarige als winnaar van de finale van de Horsefood Talent Cup.

WK Jonge dressuurpaarden

Ferguson valt steeds meer op door zijn nakomelingen. De vierjarige merrie My Precious en haar twee jaar oudere broer zijn niet de enige nakomelingen van Ferguson die opvallen. Wat te denken van de KWPN-  merrie Lightning Star RR (Elite, mv. De Niro), de ruin Lord Platinum (mv. Bretton Woods) en de gekeurde hengsten First Lewis (Old. mv. De Niro) en Kyton (mv. Ferro), die allen in de race zijn voor een startplek op het WK Jonge Dressuurpaarden? [vc_button title=”Informatie over dekken met Kyton” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://stalbrinkman.nl/dressuurhengsten/kyton/”]

Grand Prix-amazone

Ferguson is ook de vader van de merrie Lyamora (mv. Ferro). Deze Ster (vool. Keur) merrie behaalde vorig jaar in de Verenigde Staten torenhoge scores in de jongepaardenrubrieken. Eigenaresse en Grand Prix-amazone Sarah Lockman heeft hoge verwachtingen van haar voor de toekomst.

Zware Tour

De hengst zelf staat nu tijdens het dekstation bij Brinkman in Twello, en wordt daar richting de Zware Tour getraind door Esmee van Gijtenbeek. Over Ferguson was deze amazone direct enthousiast. Ze heeft enorm veel vertrouwen in de hengst en geeft aan dat hij alles in zich heeft en super getalenteerd is.

Vije bloedlijnen

Rom Vermunt zag Ferguson in 2013 lopen op de Duitse hengstenkeuring. ‘We waren op zoek naar een hengst met vrije bloedlijnen. Ferguson viel op met zijn buitengewone bewegingen, exterieur, uitstraling en mooie kleur. Hij werd goedgekeurd en we haalden hem naar Nederland.  Ferguson slaagde voor het KWPN-verrichtingsonderzoek met 85 punten, waarmee hij tot de beste hengsten van zijn jaargang behoorde. We kunnen inmiddels stellen dat de hengst heel goed past bij de Nederlandse bloedlijnen.  Alle ruiters die een Ferguson hebben, zijn enthousiast over hun paard.’ [vc_button title=”Informatie over dekken met Ferguson” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://dekhengstferguson.nl/?utm_source=hoefslag_website&utm_medium=sponsored_content&utm_campaign=stallion_ferguson”]  

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties